Çizme'de Terim yeniden manşetlerde

Güncelleme Tarihi:

Çizmede Terim yeniden manşetlerde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2001 00:00


İtalyan basını, dün imzaladığı sözleşme ile 2 yıllığına Milan'ın teknik direktörü olan Fatih Terim'e geniş yer verdi. Çizme basınında yeralan yorumlarda Terim'in tek hedefinin gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne İtalya şampiyonu olarak katılmak olduğu belirtildi.
Haberin Devamı

Ülkenin en yüksek trajlı spor gazetelerinden La Gazetta Dello Sport, "Milan: Terim iş başında" başlığı ile verdiği haberde, "Yeni felsefe, pres ve çok fazla fırsat yakalayacaklarını söyleyen Terim, Milan'ın yeni imparatoru" denildi.

Terim'in, "Inzaghi benim için zorunlu değil" sözüne atıfta bulunan gazete, "Terim, Inzaghi'ye soğuk" ifadesini kullandı.

Dünkü basın toplantısında, Terim'in İtalyancayı yanlış konuşmasından dolayı Galliani tarafından durdurulduğunu yazan La Gazetta Della Sport, "Bu belki gelecek sezon için de bir gösterge olabilir. Ama, Terim gibi birisini durdurmak çok zor olacak" dedi.

Corriere Dello Sport Gazetesi ise "Terim: Milan şampiyon olacak" başlığıyla verdiği haberinde, "Sezon başına 4 milyar İtalyan Lireti (yaklaşık 2.4 trilyon) alacak olan Türk teknik direktör, şimdiden çalışmaya başladı ve büyük düşünüyor. Kulüp ise Inzaghi için çalışıyor" ifadesine yer verdi.

Tutto Sport Gazetesi de "Milan ve Inzaghi arasında anlaşma. Terim'in hedefi Şampiyonlar Ligi" başlığını kullanırken, "Terim, Inzaghi zorunlu değil dedi ama Galliani perşembe günü Juventus'lu yönetici Giraudo ile görüşecek. Inzaghi ile 5 yıllık bir anlaşma yapmaya hazırlanan Milan, bu futbolcuya sezon başına 8,5 milyar İtalyan Lireti ödeyecek" denildi.

Haberde ayrıca, Galliani'nin "10 oyuncuyu satmak zorundayız, Rui Costa ile değil Inzaghi ile müzakere edeceğiz'' dediği belirtilerek, ''Galliani, Terim'i hemen donduruyor" başlığını ilk sayfasında kullandı.

Diğer gazetelerde yeralan haberler şöyle:

Corriera della Sera:
"Berlusconi'nin Milan'ından Terim'e güvenoyu. Terim'e 2003 yılınakadar tam yetkili, opsiyonsuz sözleşme."

Il Giornale:
"Galliani'nin Terim coşkusu. Bu zamana kadar 13 yabancı teknik direktör çalıştıran Milan, bunlardan üçünde şampiyonluk elde edebildi.Şimdi sıra Terim'de."

La Repubblica:
"Hoşgeldin Mr. Terim. Terim'in sloganı (Korkuya paydos. Tek hedefkazanmak)" Gazetede, "Şeytan Türk" başlıklı yer alan tam sayfa bir yazıda, "İstanbul imparatoru, Milanello'yu fethetti. Terim İtalyanca olarak, Şampiyonlar Ligi'ne şampiyon olarak katılma sözü verdi" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!