Çizme'de sahte pasaporta şok cezalar

Güncelleme Tarihi:

Çizmede sahte pasaporta şok cezalar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2001 00:00


Çizme'de sahte pasaport skandalına adı karışan futbolcularla ilgili olarak İtalya Futbol Disiplin Kurulu kararlarını açıkladı. Kurul, Lazio'dan Sebastion Veron, Kulüp başkanı Sergio Cragnotti, İnter'den Alvaro Recoba, Milan'dan kaleci Dida ile toplam 11 futbolcuya 1 yıl futboldan men cezası verdi. cezalarla ilgili nihai karar, temmuz ayı sonunda Üst Kurul tarafından verilecek.
Haberin Devamı

İtalyan futbolunda bu yıl büyük tartışmalara yol açan sahte pasaport skandalında bazı kulüpler Avrupa Birliği dışındaki futbolculara yasadışı yollardan Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşı olarak göstermekle suçlanmıştı.

İtalyan Futbol Federasyonu geçen aylarda yönetmelikte yaptığı bir değişiklikle, ''fırsat eşitliği ilkesine'' aykırı olduğu gerekçesiyle, yabancı oyunculara ilişkin sınırlamaya son vermişti. Eski kurala göre takımlar, AB dışından sadece 5 futbolcuyu kadrolarında bulundurup, bunlardan 3'ünü oynatma hakkına sahipti.

Disiplin Kurulu da yönetmelikte yapılan değişiklik öncesi kuralları ihlal eden kulüpler ve futbolcular hakkında başlatılan davada aldığı kararı bugün açıkladı. Disiplin Kurulu'nun vermiş olduğu karar nihai nitelik taşımazken, Temmuz ayı içerisinde Futbol Federasyonu içerisindeki en üst kurum olan Yargıtay Komisyonu (C.A.F) kesin kararı verecek. C.A.F'nin futbolcu ve yöneticilere verilen cezayı 2-3 aya indirmesi bekleniyor.

Disiplin Kurulunun kulüplere verdiği cezalar:

Roma: Futbolcularda Fabio Junior ile Gustavo Bartelt'e 1'er yıl sahalardan men, kulübe 1.5 milyar İtalyan lireti ceza.

Vicenza: Futbolculardan Jeda, Deda ve yöneticilerden Rinaldo Sagramola'ya 1 yıl men ve Sagramola'ya 10 milyon İtalyan lireti ceza.

Milan: Kaleci Dida'ya 1 yıl sahalardan men ve kulübe 1 Milyar İtalyan lireti ceza.

Sampdoria: Futbolculardan Mekongo, Francis Ze ve Job'a 6 ay sahalardan men, kulübe 1.5 milyar İtalyan lireti ceza.

İnter: Futbolculardan Recoba'ya 1 yıl men, yöneticilerden Lele Oriali'ye 1 yıl men ve kulübe 2 milyar İtalyan lireti ceza. Roma'ya geçen eskiden İnter'de çalışan yönetici Franco Baraldini'ye 1 yıl futboldan men cezası.

Lazio: Futbolculardan Juan Sebastian Veron'a 1 yıl men, kulüp başkanı Sergio Cragnotti'ye 1 yıl men ve kulübe 2 milyar İtalyan lireti ceza.

Udinese: Futbolculardan Alberto, Warley, Da Silva, Jorginho'ya 1 yıl men cezası. Yöneticilerden Sigfrido Marcatti'ye 1, Gino Pozzo'ya 2 yıl men cezası. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!