Cıvıl cıvıl siyaset...

İsmet SOLAK
Haberin Devamı

Doğan Medya Center'ın görkemli açılış şöleni, bu teknoloji harikasından duyulan gurura cıvıl cıvıl yaşanan siyaseti de taşıdı. Bunalımdan çıkan siyasetçilerin gergin yüz hatları gitti, yerine sıcak dostluklar geldi.

Cumhurbaşkanı'nın sevinci gözlerinden okunuyordu. Böyle dev eserlerin Türkiye'ye kazandırılması Demirel için mutluluk şırıngası oluyor.

Başbakan Yardımcısı Ecevit, eski bir gazeteci olarak, bu 21'inci yüzyıl teknolojisini hayranlıkla inceledi. RP lideri Erbakan, kurmaylarıyla geldi. Hoca, gerilimi diyaloğa taşıyan bir tavır sergiledi. DYP'nin kıdemlileri Necmettin Cevheri, Nahit Menteşe, Köksal Toptan ve Hasan Ekinci de yıllarca saf tuttukları Baba'nın yanında, bambaşka duygular yaşadılar.

Siyasete renk katan enfes olaylar anlatıldı. Bazılarını aktaralım...

Başbakan Mesut Yılmaz' ın yurtdışında olduğu dönemde, Başbakan Yardımcısı Ecevit başkanlığında yapılan toplantıya, Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu geç yetişebiliyor. Siyah gözlükleri ile içeri dalarken, cep telefonu ile konuşması sürüyor. Birden ayağı takılıyor ve sendeliyor. Bakanlar telaşla Topçu'yu izlerken Devlet Bakanı Mehmet Batallı'nın sesi duyuluyor:

''O kara gözlükleri nerden buldun Yaşar? Burası Üç Nokta Körler Derneği toplantısı değil oğlum, bakanlar kurulundayız!''

Kahkahalar salona yayılırken toplantı başlıyor...

DSP'den Ordu'daki örgüt sıkıntısı yüzünden ayrılıp DYP'ye geçen Müjdat Koç, doku uyuşmazlığı içindeydi. Tansu Çiller, ''Şerefsiz onbaşı'' dediği an da otobüsün üstünde, hemen arkasındaydı. Sonra bastı istifayı:

''Ohh bee, kurtardım kendimi...''

Bir bakan bunu duyunca, ''İşin başında bunu yapacaktın Müjdat, sana o zaman da söyledim, sen o kadına uyum sağlayamazsın'' dedi. Koç, bakanın görüşüne aynen katıldı:

''Kâbus gördüm abi. O zaman seni dinlemedim. Üç aydır kâbus görüyorum.''

Şölenin en neşeli köşesinde Cavit Çağlar, Necdet Menzir ve İbrahim Gürdal vardı. Zaten bu üçlü yıllardır çok yakın dost ve arkadaştı. Gürdal, ortalığı kırıp geçirdi:

''Bugün iki bayram birden yaşanıyor. Biri Doğan Medya Center'ın açılışı, öteki Dünya Turizm Günü... 'Sağlığınız için Türkiye'yi seçin' sloganımız olacak. Türkiye dünyanın oksijeni en bol ülkesi. Bazı yerlerde rutubet oranı sıfır. 2000'li yıllarda Türkiye turizmde yıldız ülke olmayı bunlarla sağlayacak.''

Çevresi dolunca, Gürdal iyice coştu:

''Hedeflerine varmış bir turizmin 2000'li yıllarda bir milyon yatak kapasiteye ulaşacağı koyduğumuz hedeftir. '97 ne oldu?' diye soruyorlar. 97'de hem turist sayısı, hem para girdisi olarak istenilen rakamlara ulaşılmıştır. 10 milyon turist ziyarete geldi, söylenen rakam 7,5 milyon dolar. Ama siz bunu ikiyle çarpın. Çok açık söylüyorum.''

Gürdal, eski partisinin kıdemlilerini görünce takılmadan edemedi:

''Sizler yıllarca bakanlık koltuklarındaydınız, biz gazoz kollarında... Gazoz getir, çay götür. 'Bakanlık sizin için zordur' deyip bizi uyuttunuz ve saltanat sürdünüz. Nesi zormuş bunun? Artık elimden zor alırsınız.''

Kahkahalar göğe yükseldi...

Yazarın Tüm Yazıları