City 'Kırmızı'ya takıldı

Güncelleme Tarihi:

City Kırmızıya takıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2011 09:34

İngiltere Premier League'de 13. haftanın en önemli maçında lider Manchester City, deplasmanda Liverpool ile 1-1 berabere kaldı.

Anfield Road Stadı'nda oynanan ve 45 bin futbolseverin izlediği karşılaşmada, Manchester City 31. dakikada Kompany'nin attığı golle 1-0 öne geçti. 33. dakikada Lescott'un kendi kalesine attığı golle skora denge gelirken, kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma berabere tamamlandı.

Manchester City'nin İtalyan futbolcusu Mario Balotelli, 83. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Ligin tek namağlup takımı Manchester City, aldığı bu beraberliğin ardından puanını 35 yaparken, “Kırmızılar” 23 puana yükseldi.

Ezeli rakibi Manchester City'yi takip eden Manchester United, sahasında Newcastle United ile berabere kalarak zirve yarışında yara aldı.

Maçın 49. dakikasında Meksikalı Hernandez'in golüyle öne geçen “Kırmızı Şeytanlar”, 64. dakikada Demba Ba'nın penaltıdan attığı gole engel olamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı. Konuk ekipte Gutierrez 79. dakikada kırmızı kart gördü.

Son 5 haftayı galibiyetle kapatan Arsenal, sahasında Fulham ile 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı. 65. dakikada kendi kalesine attığı golle Arsenal'in geriye düşmesine neden olan Vermaelen, 82. dakikada bu kez Fulham ağlarını havalandırdı ve takımının haftayı puansız kapamasına engel oldu.

Geçen hafta sahasında Liverpool'a yenilen Chelsea, bu hafta Wolverhampton Wanderers'ı 3 golle geçti. Londra ekibinin gollerini John Terry, Daniel Sturridge ve Mata attı.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Stoke City, sahasında Blackburn Rovers'ı 3-1 mağlup etti. Evsahibi takımın golleri Delap, Whelan ve Peter Crouch'dan geldi.

Ligde bu hafta diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Swansea City-Aston Villa : 0-0
Bolton Wanderers-Everton : 0-2
Norwich City-Queens Park Rangers : 2-1
Sunderland-Wigan Athletic : 1-2
West Bromwich Albion-Tottenham Hotspur : 1-3

Gol Krallığı

Gol krallığı yarışında Arsenal'ın Hollandalı yıldızı Robin van Persie, 13 golle ilk sırada yer alıyor.
Bu futbolcuyu 10 golle Sergio Agüero (Manchester City) ve Edin Dzeko (Manchester City), 9 golle Wayne Rooney (Manchester United) ve Demba Ba (Newcastle United), 7 golle Emmanuel Adebayor (Tottenham Hotspur), 6 golle Ivan Klasnic (Bolton Wanderers), Frank Lampard (Chelsea), Daniel Sturridge (Chelsea), Mario Balotelli (Manchester City), Javier Hernandez (Manchester United) ve Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur) izliyor.

Gelecek Hafta

3 Aralık Cumartesi: Newcastle-Chelsea, Blackburn-Swansea, Manchester City-Norwich, QPR-West Bromwich, Tottenham-Bolton, Wigan-Arsenal, Aston Villa-Manchester United,
4 Aralık Pazar: Everton-Stoke, Wolverhampton-Sunderland,
5 Aralık Pazartesi: Fulham-Liverpool.

Puan Durumu

City Kırmızıya takıldı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!