Çipli kimlik kartına ilk başvuru Vali Yazıcı'dan

Güncelleme Tarihi:

Çipli kimlik kartına ilk başvuru Vali Yazıcıdan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 14:14

Çipli kimlik kartına ilk başvuru Vali Yazıcı'dan

Haberin Devamı

BALIKESİR'de nüfus cüzdanlarının yenilenmesi süreci başlarken, çipli kimlik kartına ilk başvuruyu Vali Ersin Yazıcı yaptı.

Karesi İlçe Nüfus Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Yazıcı, yeni kimlik kartı başvurusunu gerçekleştirdi. Yeni kimlik kartlarının vatandaşlara hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Vali Yazıcı, " Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanları'nın yenilenmesi sürecinde kimlik kartları başvuruları bugün itibariyle alınmaya başlandı. Yeni kimlik kartı müracaatını Balıkesir'de de ilk olarak biz yaptık. Daha kullanışlı, bir çok bilginin yüklenebildiği özellikli, nitelikli, korumalı kimlik kartımız olacak. Balıkesirli hemşehrilerimi kısa zaman içinde nüfus müdürlüklerine başvurup, yeni kimliklerini almaya davet ediyorum"dedi.

Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Reis Demir yeni kimlik kartları hakkında bilgi verirken, "Yeni kimlik kartı başvurusu için şahsen veya randevu alarak başvuru yapılabilecek. Başvuru esnasında son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin müracaat eden kişinin yanında bulunması gerekiyor. Değişim işlemi esnasında vatandaşlardan 16 TL yeni kart ücreti talep edilecek" dedi.

Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

"10 yıllık kullanım ömrüne sahip yeni kimlik kartları, polikarbon materyalden oluşan, temaslı ve temassız çip içeren ve uluslararası standartlara uygun en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındırıyor. Vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verinin kart üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra yetkisiz kimseler tarafından kartın yeniden üretilmesi ya da kart içindeki bilgilerin değiştirilmesi olanaksız hale geliyor. Yeni düzenlenen kimlik kartları PTT kanalıyla vatandaşlara adreslerinde teslim edilecek. Adreste teslim edilemeyen kartlar, ilgili nüfus müdürlüğümüze iade edilecek. Kimlik kartlarının 3 yıl içerisinde değiştirilmesi gerekiyor. Bu süreçte vatandaşlarımız mevcut nüfus cüzdanları ile kamu kurum ve kuruluşlarında işlem yaptırmaya devam edebilecek. Kimlik kartı başvurusu ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de bugünden itibaren yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi (Alo 199) aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılacak."

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!