Çıntar için festival

Güncelleme Tarihi:

Çıntar için festival
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 16:16

Çıntar için festival

Haberin Devamı

MUĞLA'da, kilosu 10 ile 30 lira arasında satılan mantar türü olan çıntar için Menteşe Belediyesi tarafından festival düzenlendi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivalde 300 kilo çıntar, 1 saat içinde tükendi.

Ege Bölgesi'nde ilk sonbahar yağmurlarından sonra çam ormanlarının diplerinde ortaya çıkan bir mantar türü olan çıntar, köylülere ek gelir kaynağı oluyor. Bölgede sofraların vazgeçilmezi olan çıntara vatandaşlar ilgi gösteriyor. Menteşe Belediyesi tarafından pazar yerinde düzenlenen ve halkın yoğun katılım gösterdiği Çıntar Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde vatandaşlara Belediye ekipleri tarafından hazırlanan 300 kilo çıntar, mantarlı pide olarak ve mangalda pişirilerek dağıtıldı.

CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, çıntarın bölge üreticisinin önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu ifade ederek, "Çıntar, yüksek besin değeri olan ve ekilmeye ihtiyaç duyulmadan doğanın bizlere sunduğu bir besin. Çıntarımızı bu tarz etkinlik ve festivallerle tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Allı ise çıntarın toplanışı, yemekleri ve faydaları hakkında vatandaşlara bilgiler aktardı. Konuşmaların ardından Başkan Gümüş ve CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün vatandaşlara çıntar dağıttı.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!