Cinsellik müthiş olmasa da, asıl olan odur...

Bu sefer ben demedim.

Kadının biri dedi.

Haberin Devamı

Geçen hafta ben akıl istedim, siz de verdiniz.

Kaşınmışım.

İlginç yaratıklarsınız.

Kadın milletini anlamak için,

Uzaylı olmak lazım, uzaylı!

Okuyun da görün.

Haklıyım.

Adam
adam@hurriyet.com.tr

***
Armudun iyisini ayılar yer...

Karınız sizin değerinizi bilmiyor. Sizin gibi mükemmel bir adamla beraber hala sorun çıkarıyor. Armudun iyisini ayılar yermiş. Değer mi canınızı sıkmaya! Gidin mis gibi tatilinizi yapın. (S.S.)

***
Duygusal ses tonu...

Karınla duygusal bir ses tonuyla konuş. Sen de değiş, onun istediği gibi ol. (N.A.)

***
Çözüm ormanda...

Karınızı ormana götürünüz, 2saat sonra gidip alınız. %99 probleminiz çözülecektir. Eğer netice alamazsanız, B planını uygularız. (N.D.)

***
Hormonal bozukluk...

Ne diye millete akıl danışıyorsunuz? Bizde çok var da size mi vereceğiz?

Haberin Devamı

Hangimiz konu ilişkilere geldiğinde akıllıca davranma yetisine sahip?

Kişisel fikrim hormanal bir bozukluk olduğu.

Siz erkekler de az değilsiniz. Yapar yapar farkına varmaz, bardak taşınca etrafa bön bön bakınıp cevap ararsınız.

Çıkmayın tatile falan, oturun oturduğunuz yerde.

Nerden esti yazdım bunları bilmem. Çok aşığım, çok özledim ondandır kesin. Ayrı olmak zor, her şekilde... (L.)

***
Sessizlik en büyük düşman...

Yanlış anlaşılan bir şey varsa, karınızın kendiliğinden anlamasını beklemeyin. Siz anlatarak anlamasını sağlayın; çünkü sesizlik ilişkilerin en büyük düşmanıdır. (O.)

***
Her kadının aptal bir yanı vardır...

Eve geç gelmeniz kadınınızın arkasını dönüp yatmasına en büyük neden. Erken gitmeli ve evde olmalı, yatağa da karınızla girmelisiniz. Ne kadar inatçı da olsa huysuz da olsa, bir kadını kazanmak çok kolaydır.

Hepimizin aptal bir yanı vardır. (F.Y.)

***
Cinsellik her zaman müthiş olmasa da, asıl önemli olan budur!

Tatile yalnız çıkmalısınız. Eşinize de mektup yazın.

“Cinselliğiniz her zaman müthiş olmasa da, asıl önemli olan budur” diyebilirsiniz. Sonra da beraber kamp kurun, daha önce hiç yapmadığınız bir şey yapın, paraşütten falan atlayın....

İlişkinize harcadığınız emeğe, eşinize duyduğunuz sevgiye ve aşka hayran kaldim. Kolay degil bunu bulmak. Değerini bilmek gerekir.

Haberin Devamı

Ayrıca paylaşımlarınız için de teşekkürler. Tecrübeli biri deneyimlerini dürüstlükle yazınca, bir şeyler de öğreniliyor.

Erkeklerde seks ve aşkın bu kadar beraber yaşanabileceğini idrak edememiştim. (T.D.)

***
Erkekler, kafaları doluyken rahatlamak için sevişirler. Ama kadınlar, sevişmek için kafalarının rahat olmasına ihtiyaç duyarlar...

Sizin, işinizden ve çevrenin size gösterdiği ilgiden, hatta bu yazılarınızdan dolayı kadınların size olan ilgisinden dolayı egonuz fazla şişti!

Empati kurun. Eminim, eşinizden istediklerinizin yarısını siz yapamazdınız. Sıkılırdınız, isyan bayrağını çok önceden çekerdiniz.

Karınızın güçlü bir kişiliği var; ama sık sık gücü kırılıyor. İsteklerinizi teker teker yapmalıydı. Bir anda yüklendi hepsini ve temel sağlam olmadığı için duvara çarptı.

Haberin Devamı

Sahilde içeceklerinizi alıp bir yerde oturup boş boş denize bakın birlikte. Eviniz deniz manzaralı olabilir; ama sahilde salaş bir yerde oturup bunu yapmak bambaşka.
 
Ömrümü yemeyin yahu! Zaten kendi derdim kendime yetiyor, bir de sizi düşünmeyeyim.
 
Lütfen eşinizden ayrı destek alın. Anadolu yakasında Bağdat caddesinde bir doktor var çok iyi, adı Murat Dizdaroğlu. Avrupa yakasında aile terapisti var: İlkay Kasatura, gidenler çok memnun. (J.)
 
***
Almadan vermeyi becermek...

Anlamıyorum! Neden hep eşinizden, kayınvalidenizden bahsediyorsunuz?

Sizin başka bir ilgi alanınız yok mu? Başka konularda yazamaz mısınız?

Belki de size evliliğinizi anlatmanız için para ödeniyor. Bu durum çok garip ve anlaşılmaz.

Haberin Devamı

Başlık ilişkiler değil, kadınlar değil, erkekler değil, değil değil. Sadece ve sadece evliliğiniz. Bu çok kısır ve kişisel bir başlık tabi bence.

Karınıza yanında olduğunuzu hissettirin, bunu herkes yapabilir. Bir karşılık için değil, sadece emek verin. Sizin cinsin gördüğüm kadarıyla genel sorunu şu: Almadan vermeyi pek beceremiyorsunuz. (Z.Ü.)

***
Libido düşüklüğü ve ortak hobi eksikliği...

Eşinin libidosu seninkinden düşük.

O sadece iyi niyetle sana ayak uydurmaya çalışıyor.

Belki bir süre bıraksan da seksi o başlatsa, iyi olabilir.

Kendini “ağırdan sattığın için” kıymete bile binersin. Benim de kadınsal libidom, eşimden –belki iki kat- fazla. Ne zaman üzerine gitsem, reddediliyorum. Bunu da hazmedemediğim için sabrediyorum, bazı şeyleri o başlatıyor.

Haberin Devamı

“Açığı” da “kendi kendime” kapatıyorum.

İster “yok öyle değil” de, inkar et. Özel hayatını bir gazete köşesinde yayınlamanın eşinin psikolojisine yaptığı bir baskı var.

Keşke “Adam” yazılarını kendi hayatında olanlarla beslemese, özel hayatını teşhir etmese. Etrafında gördüğü başka çiftlerden, olaylardan bahsetse.

Dindar bile değilim; ama Kuran’da bir ayet vardır, çok hoşuma gider, “Eşler birbirlerinin ayıplarını bir elbise gibi başkalarından gizlemek içindir” der. Eşini –iyi ya da kötü- afişe etme.

Ortak bir HOBİniz yok. Tespit edebildiğim tek ortak ilgi alanınız kızınız. Hobi edinin. Aksi takdirde sadece bir “karı” ve “koca” olarak kalır, asla “ARKADAŞ” olamazsınız. Çıkılan tatiller de yalnızca geçici yara bantları olarak kalır. (A.)

***
Kılıbık olma ama...

Senin eşinden istediklerini muhtemel ben de isteyeceğim.

“Madem bi bok yedim, olay buraya geldi...” de ve daha fazla gurur yapmadan hatanı kabul et. Bunu da eşine itiraf et. Zaten sen özür pozuna geldiğin zaman, o da seni ezmeyecek destek olacaktır. Ola ki ezdi, ses çıkarma 2 dakika, yumuşar.

“Kılıbık ol!” demiyorum. (F.M.)

***
Mükemmelliyetçilik takıntısı olan bir karım var derken, kendine bak...

Karınız haklı. “Mükkemmel” beklentileriniz kadını perişan etti. Adam adam olalı, böyle zulüm görmedi deyip sineye çekme zamanı.
 
Su akar yolunu bulur.
 
Kişisel ajandasına sıkıştırılmış ÜÇ bilet... Üç diyorum, bu mesaj sizi ''sapıklıktan'' kurtarır. Kadınlar sırtını dönse de, siz sarılın. Kadınlar bunu severler. (P.Ö.)

***
Mecburiyetler yıkıcı...

Bütün bunlar, birey, yani tekrar tekil olma isteği ile alakalı aslında. Amaç hayata yalnız devam etmek değil. Sadece birinin karısı, birinin annesi ya da birilerinin bir şeyi olmaya isyan!

Mecburiyet denilen bu yıkıcı güç, içten içe bizi yıpratıp aksi ve mutlu edilemez hale getiriyor.

Bir de içinizden hiç birşey gelmediğini söylemişsiniz ya, bunu karınızın da farketmesi her şeyin üzerine tuz biber! Bunu ona söylemenize bile hiç gerek yok. O kadar çok kafa yoruyoruz ki biz kadınlar ilişkilerimize, farketmememiz olası değil.
 
Kadınları idare ediliyormuş gibi: “Aman şimdi ağzını açtırmayayım, zaten sen hep böylesin!” tutumları delirtir. (B.)

***
Kadının gururu her şeyin üzerinde...

Bence siz büyük bir kavga edin.

Öpün arkasından saçlarını. Çekilese de bırakmayın; ama canını da acıtmayın.

Kadınlar da özler; ama bazen gururları her şeyin üzerindedir. Siz gurur yapmayın.

Ben hiç evlenmedim; ama sevmenin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Bir kadın çok severse, kızar ama kırılmaz. Kırılırsa da onu evinizde bulamazsınız. (N.G.)

***
Bardağın dolu tarafı...

Hiç kimse, hep çok güzel, hep çok seksi, hep çok temiz, hep çok akıllı olamaz.  Siz eşinizden, bir kadının yapabileceğinden fazlasını istiyormuşsunuz gibi geldi bana.

Bardağın dolu taraflarını görmeye çalışın derim, çünkü ortalık sorumsuz, ahlaksız ve maddiyatçı kadınlarla dolu. Eşinizin kıymetini bilin. (A.T.)

***
Nazar...

Size nazar değiyor.

Bir daha güzel günleri anlatmamanızı öneririm. Çatlıyoruz herhalde burada.
 
Şöyle esaslı bir doktor yardımı lazım size. İlkim Öz sanırım İstanbul'da artık.
 
“Biz çok seviyoruz” demekle olmuyor. Yüzleşmek lazım tüm duygularla.
 
Ya da şu anki bu durum hanginize fayda sağlıyor. Bu durumdan beslenen kim? Acı çekmekten bile beslenen olabilir. Huzursuzluktan beslenen, kendisi farkında olmasa da bilinçaltı o huzursuzluğu arar. (Amma da çok bilmişim)
 
Ne yani bu hayat ve ilişki sizin değil de, dedemin mi? (G.S.)

***
Arkadaşını alet et...

Eşinin en yakın arkadaşına dert yanacaksın; ama yumuşak yumuşak. “Şaşırmış durumdayım!” gibilerinden. Hatta öyle güzel anlatacaksın ki, eşin “Ayyy canım benim...” diyicek kıvama gelmeli. (A.)

***
Bencil Adam...

Bencil adamın tekisin! Karın seni nasıl çekti bunca yıl? Haaa... Bir de git tatile yalnız başına oldu olacak... (M.S.)

***
Boşanın...

Eşinizin dengesiz olduğunu düşünüyorum. Bence boşanın. Sizinkisi hayat değil, işkence. Kaybetme duygusu kalmamış karınızın. Sizi kaybetmeyeceğinden çok emin. Sizin de aşktan gözünüz kör olmuş, gerçekleri göremiyorsunuz. İşiniz zor. Allah kolaylık versin. (V.S.)

***
Rest çek...

Madem dönmüş arkasını yatıyor. Kaybedilecek en kötü şey ne? Aklından geçenleri söyle ve resti çek. (S.Ç.)

***
Robot erkeklerle rekabet...

Robot erkekler çıkacakmış. Hepinizden kurtulacağız. Robot kadın normal kadının yerini tutmaz; ama robot erkek mükemmel olacak! Karınız haklıdır, kendinizi haklayın. (P.A.)

...........................................................................................

Bitti.

Ben de bittim.

Adam
adam@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları