“Cinselliğin Tadını Kaçıran Şeker”

Güncelleme Tarihi:

“Cinselliğin Tadını Kaçıran Şeker”
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 11:17

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” ile ilgili olarak “Cinsel Yaşam ve Şeker Hastalığı” ile ilgili uyarılarda bulundu.
“ŞEKER SALGINI DEVAM EDİYOR”
Dr. M. Nafiz Karagözoğlu “Dünyadaki Şeker Hastalığı (Diabetes Mellitus) tanısı konan hasta sayısı 380 milyonu geçmiş iken bu sayının 2035 yılında %55 oranında artarak 590 milyonu aşabileceği hesaplanmaktadır. Şeker Hastalığı öncesi dönem ve tanı konulmayan hastaları da hesapladığımızda ne kadar büyük bir sağlık felaketiyle karşı karşıya kaldığımız ortadadır.” Dedi.
“BAŞA BELA, BEŞ BELA”
“Şeker Hastalığı sadece damarları, sinirleri, organları değil Ruhu, Kişiliği, Sosyal yaşamı da yakar” diyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu “Öncelikle Kalp, Beyin, Böbrek, Göz ve Ayak Damarlarını bozarak Beş Organın başına Bela olduğu söylenir. Oysaki bu “Buzdağının Görünen Kısmı”dır. Cinsel Yaşamın ve sorunlarının Doktorlarla bile paylaşılamadığı Ülkemizde ve Dünyamızda tanısı konmayan ve tedavisi ve takibi yapılamayan Şeker Hastalığı Cinsel Yaşamları doğrudan ve dolaylı etkileyerek Toplumsal ve Ailesel Yıkımlara neden olmaktadır.” Diye ekledi.
“CİNSELLİK HERŞEYDİR”
“Cinsel Özgüven” kişilerin tüm hayatını etkiler. Kadın veya erkek, Cinsel Hayatındaki başarıyı günlük hayatında “Kendine Güven Artışı, Kendinden Emin Olma, Başarı Odaklı Şartlanma, Her Şeyi Yapabilme İsteği” olarak hayatına taşır. Bunun tersi olduğunda da tüm hayatı tepe taklak olur. Her ne sebeple olursa olsun, Cinsel Performans düşüklüğü kişilerde kendini önce Psikolojik boyutuyla gösterir. Başarısız olarak tanımlanabilen Cinsel Birleşme sonrası Bedensel İhtimaller değil Ruhsal ve Sosyal olumsuzluklar önce akla gelir” diyerek uyarılarını sürdüren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu Kadınlarda “Beğenilmeme? Aldatılma? İlgisizlik” ihtimalleri akılları ve Ruhları kurcalarken, Erkeklerde “galiba bittim, ya tekrar böyle olursa, ilaç mı alsam..v.b.” sorulara takılıp kalınabileceğini, oysaki Şeker Hastalarında sorunun çok farklı olduğunu belirtti.
“İKTİDARSIZ EŞE, EFOR TESTİ HEDİYE”
İktidarsızlık Şeker Hastalığının ilk bulgusu olabileceği gibi, Şeker Hastalarında ise Damar Tıkanıklığının ve Sinir Hasarının ilk bulgusu olabilir. “Dünya Diyabet Günü” Güzel Hediyeler için fırsat olsun” diyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu, “Eğer Kadınlar eşlerinde “İktidarsızlık” tespit etmişlerse ve eşleri Şeker Hastası değilse hemen içinde “ Şeker Yükleme Testi, HgbA1c, TSH, Testosteron, Efor Testi, İç Hastalıkları ve Üroloji Muayenesi” bulunan Mini Check-Up hediye etsinler.
“PENİSİ BESLEYEN DAMARLAR DAHA KÜÇÜK”
“Bununla birlikte Penisi besleyen Damarların çapı 1-2 milimetre kadardır. Kalbi besleyen Damarların çapı ise 4-5 milimetre kadardır. Özellikle Şeker Hastalarında damar tıkanıklığı önce penis damarını daraltabilir. Bu da yaklaşan bir kalp krizinin “ÖN HABERCİSİ” olabilir diyen Dr. M. Nafiz Karagözoğlu “Bu yüzden Şeker Hastası Eşinde İktidarsızlık tespit eden Bayanlar hemen “EFOR TESTİ, Penil Doppler Ultrasonografi, İç Hastalıkları ve gereğinde Ürolojik muayeneyi içeren” sağlık taraması yaptırmaları için eşlerini ikna etmeliler” dedi.
“KADINLARIN TATLI KÂBUSU”
Tip 2 Diyabet yani Şeker Hastalığı, Kadınlarda cinsel isteksizlik, cinsel organda kuruluk yapabilir. Bu değişiklikler kişilerin cinsel yaşamını kâbusa çevirdiği gibi eşlerin arasında soğukluk, sosyal yaşamda huzursuzluk, kuşku, güvensizlik hissini doğurabilir. Kadınlar şikâyetleri nedeni ile kaçındıkları cinsel birleşmeyi, “aldatılma, beğenilmeme, kıskançlık” duygularının nedeni haline getirebilirler. Böylece organik bir sorunu ruhsal ve sosyal bir sorun halinde yaşayabilirler.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu “İşte bu nedenle Eşleri Cinsel İsteksizlik yaşayan Erkekler ise Dünya Diyabet Gününde Hormon Testleri, kişiye göre belirlenen Şeker Durumunu belirleyen testler, İç Hastalıkları ve Kadın Hastalıkları Muayenesini içeren Sağlık Taramasını eşlerine hediye etmeliler.” diyerek uyarılarını tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!