Çinçinli çocuklara ‘first lady’ desteği

Güncelleme Tarihi:

Çinçinli çocuklara ‘first lady’ desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2014 01:21

Alman first lady Daniela Schadt, Çinçin ve Yenidoğan’daki çocukları kazanmak için kurulan GÜÇKOBİR’i ziyaret etti. Schadt, “Gençlik ve Spor Bakanı’na sizden bahsedeceğim. Bundan sonraki süreçte sizleri yakından takip edeceğim. Almanya’da da bu şekilde çalışan yapılar var. Karşılıklı temaslarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile Türkiye’ye gelen first lady Daniela Schadt, Ankara’da sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.
Daniela Schadt, Başkent’in olaylarla anılan mahalleleri Çinçin ve Yenidoğan’daki çocukları birçok spor dalında yetiştiren Güç Koşullardaki Bireyler Derneği(GÜÇKOBİR) Spor Kulübü’nü ziyaret etti.
Daha önce GÜÇKOBİR’li çocuklarla bir araya gelen ve derneğin gönüllü üyesi olan Almanya Büyükelçisi’nin eşi Irmtrud Pohl’den aldığı bilgiler üzerine GÜÇKOBİR’in çalışmalarını merak ettiğini dile getiren first lady Daniela Schadt, şu ifadeleri kullandı:
“Salon yetersizliği ve maddi bir takım sıkıntılara rağmen bu projeden çıkan şampiyonları tebrik ediyorum. Bu proje ile yakından ilgilenen hocalarımız büyük bir iş başarmış. Çocuklardan ve yapılanlardan akşam yapılacak resepsiyonda Gençlik ve Spor Bakanı’na sizden bahsedeceğim. Bundan sonraki süreçte sizleri yakından takip edeceğim. Almanya’da da bu şekilde çalışan yapılar var. Karşılıklı temaslarımızı sürdüreceğiz.”
Derneğin gönüllü üyesi olan Irmtrud Pohl ile çocukların kendilerine hazırladığı gösteriyi izleyen Schadt, daha sonra şampiyon sporcuları tek tek tebrik etti.

Haberin Devamı

SALON SIKINTIMIZ VAR

Yapılan ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten GÜÇKOBİR Spor Kulübü Kurucu Başkanı Murat Berksun şunları söyledi:
“Önceki ay Almanya Büyükelçisi’nin eşi Irmtrud Pohl’ün bizi ziyaret etmesinin ardından, first lady Daniela Schadt’ın gelmesinden büyük onur duyduk. Bizden projelerimizi ve gelecekte yapmak istediklerimizle ilgili çeşitli bilgiler aldılar. Bundan sonraki dönemlerde de kendileriyle bilgi alışverişinde bulunacağız. Yaptığımız çalışmaların duyulması gerekiyor. Şu ana kadar kendi yazdığımız projelerle ilerliyoruz ancak çok ciddi bir biçimde salon ve ulaşım aracı sıkıntımız var. Yerel belediyelerden ve yetkili mercilerden en azından Alman yetkililer kadar duyarlılık bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!