Cinayet şüphelilerine müebbet hapis

Güncelleme Tarihi:

Cinayet şüphelilerine müebbet hapis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 16:54

Cinayet şüphelilerine müebbet hapis

Haberin Devamı

 

Engin ANAK/ALANYA, (DHA) - ANTALYA'nın Alanya ilçesinde önceki yılbaşı gecesi Ramazan Yiğit'in (40) 8 yerinden bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan 3 şüpheliden 2'sine ömür boyu hapis cezası verilirken, diğer şüpheli beraat etti.

Alanya'ya bağlı Kadıpaşa Mahallesi'nde 1 Ocak 2017 günü saat 02.00 sıralarında Sugözü Caddesi'nde yürüyen Ramazan Yiğit, saldırıya uğradı. Vücuduna aldığı 8 bıçak darbesiyle ağır yaralanan Ramazan Yiğit yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Mithat Paşa A.(27), Doğan B. (26) ve Müslüm Mert S.’yi (26), 3 gün sonra yakaladı. Tutuklanan şüphelilerden Müslüm Mert S. ile Doğan B., bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cinayet şüphelileri dün son kez hakim karşısına çıktı. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Mithat Paşa A. ile Doğan B. katılırken, Müslüm Mert S. ise katılmadı.

Mithat Paşa A. suçlamaları kabul etmezken, berat talep etti.

Sanık Müslüm Mert S.'nin avukatı müvekkilinin kavgayı ayırmak için olaya dahil olduğunu belirterek, beraat istedi.

Sanık Doğan B.'nin avukatı da tanık beyanları da dahil olmak üzere tüm delillerin Doğan B.'nin kenarda kaldığını ve olaya karışmadığını gösterdiğini kaydederek, beraat talebinde bulundu.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti Mithat Paşa A. ile Müslüm Mert S. hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası verirken, Doğan B.'nin ise beraatına hükmetti.

Duruşmanın ardından sanık Mithat Paşa A. tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilirken, Müslüm Mert S. hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!