Çınarcık Belediyesi’ne ‘sosyal belediyecilik’ ödülü

Güncelleme Tarihi:

Çınarcık Belediyesi’ne ‘sosyal belediyecilik’ ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 11:53

Çınarcık Belediyesi’ne ‘sosyal belediyecilik’ ödülü

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Çınarcık Belediyesi, Türkiye’nin en prestijli belediyecilik ödüllerinden Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde “sosyal belediyecilik” kategorisinde birincilik ödülü kazandı.
Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından bu yıl 7.’si gerçekleştirilen ‘Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’ İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Türkiye’nin en prestijli ve ciddi belediyecilik ödüllerinden kabul edilen yarışmanın ödül töreni Beşiktaş’taki Conrad Bosphorus Hotel'de düzenlendi. 7. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri kapsamında Marmara Bölgesi’ndeki belediyeler tarafından 2015 veya 2016 yılı içinde başlatılmış, uygulamaya konulmuş veya tamamlanmış olan 262 proje yer aldı. Sunuculuğunu haber spikeri Sevinç Satıroğlu’nun üstlendiği ödül töreninde, belediye başkanlarına ve ekiplerine ödülleri, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından takdim edildi.

ÖNEMLİ JÜRİ

Birliğe üye belediyelerin uyguladığı başarılı projelerin ve örnek uygulamaların ödüllendirildiği yarışmanın jüri üyeliklerinde Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç.Dr. Aslı Helvacıoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Doç. Dr. İbrahim Demir, Marmara Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. Erbay Arıkboğa ve Doç. Dr. Aynur Can, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Musa Eken, Yalova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ebru Dönmez ve Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Cemil Arslan gibi isimler yer aldı. Jüri üyeleri afet yönetimi, kurumsal gelişim, kültür ve sanat, sosyal belediyecilik, sürdürebilir çevre yönetimi, şehir teknolojileri, şehircilik altyapısı, yerel kalkınma ve işbirliği ve ulaşım olmak üzere 9 farklı kategoride dereceye giren projeleri belirledi.

İBB BAŞKANI UYSAL, VERDİ

Çınarcık Belediyesi büyük ödül töreninde sosyal belediyecilik kategorisinde Veterinerlik ve Barınak Hizmetleri Birimi’nin ‘Her Canlı Gibi Sokak Hayvanlarının da Yaşama Hakkı Var’ isimli projesiyle ödül kazandı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, kazanılan ödülü Veteriner Hekim Nesrin Fakirullahoğlu ile birlikte Marmara Belediye Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı.

ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ KAZANDI

Ödül törenine Çınarcık Belediyesi’ni temsilen belediye meclis üyeleri Ali Kırıcı, Ömür Ertürk, Coşkun Parlak, Tahsin Yener, Hakkı Çelik ile belediye personeli katıldı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Altın Karınca kazandıklarını hatırlatarak, “Belediyecilik alanında Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden birini iki sene üst üste kazanmamız bizim için oldukça önemli. Özellikle de en önemli hedeflerimizden biri olan sosyal belediyecilik alanında yaptığımız çalışmaların takdir edilmesi ve ödüle layık görülmesi bizi mutlu etti. Halkımızın güven ve takdiri yanında bu tarz önemli ödüller halkımıza hizmet yolunda bizleri daha da kamçılıyor. Bu başarıda emeği geçen tüm meclis üyelerimize, belediye personelimize ve desteklerini esirgemeyen ilçe halkımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!