Çimlerin gözyaşı

UZUN süredir ilk kez F.Bahçe'den bu denli keyif aldım..

Sayısız pozisyona giren, şut atan, gol kovalayan, yenik duruma düşmesine rağmen moralini bozmadan terini helalinden akıtan, futbolun tüm estetik değerlerini yerine getiren bu takımı görünce, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın çimleri de şaşkına döndü. ‘‘Bu sarı lacivertli oyuncular bizimkiler mi? Her santimetrekaremi beceriyle arşınlayanlar, yıllardır beni ağlatanlar mı?’’ diye söylendi. Sevinç gözyaşları döktü..

F.Bahçe'nin, attığı 7 golün yanı sıra maç boyunca yakaladığı net fırsat sayısı, abartmasız en az 20.. Kaçırılanların yarısı değerlendirilse, tarihi fark olur. Peki, Elazığspor sahada yok mu da, bu böyle? Kesinlikle hayır.. Futbolu en ufak bir şekilde çirkinleştirmeden açık oyunu tercih eden bordo beyazlılar, 22. dakikaya dek 1-0 galip de oynadı. Ancak, elinden gelen çabayı harcamasına rağmen, F.Bahçe'nin bıkmadan, usanmadan, dalga dalga gelen atakları karşısında alabora oldu.

Zevk verdiler

Van Hooijdonk'a, bazıları ‘‘ağır’’ diyor. İsterse, ağır sıklette mücadele etsin.. Adamın bir tane pası boşa gitmiyor. Gol atıyor, ölü topları kullanırken meşin yuvarlağı diriltiyor.. Futbol yaşamı süresince hiçbir takımda sezonu bereketsiz geçirmemiş, kötü oynamamış.. F.Bahçe'nin ‘‘Trinitrin'i’’ Van Hooijdonk..

Tuncay,
oynadığı yeri futbol zekasına göre kendisi belirliyor. Ortaya kaçıyor, golleri sıralıyor.. Sonra tekrar zorunlu olarak sola geçiyor. Tam tamına 4 gol attı. Eğer forvet arkasında oynatılırsa, Van Hooijdonk ona, kendi attığından fazlasını attırır. Tuncay gibi bir yıldızdan sadece F.Bahçe değil, Milli Takım da çok yararlanacak. Onu lütfen, hak ettiği yerde değerlendirelim.

Serhat çabuk bir oyuncu ama, son derece beceriksiz.. Kaçırdığı goller, herkese saç-baş yolduruyor. Yusuf biraz toparlanırsa, orta alanda F.Bahçe'yi zenginleştirir. Kemal iki maçtır, savunmanın sağında düzgün oynuyor. Selçuk, çok beğendiğim, geleceği olan bir futbolcu.. Ne var ki, çok top kaybediyor ve golle sonuçlanabilecek bariz hatalar yapıyor. Bir an önce toparlanması gerek. Aurelio ise sahada basmadık yer bırakmadı. Performansıyla, Trabzonspor'daki günlerine geri döneceğinin mesajını verdi.

Yakışan futbol

F.Bahçe dün, F.Bahçe'ye yakışan şekilde oynadı.. Oynarken zevk aldı, izleyene zevk verdi.. Coştu, coşturdu.. Topu sevdi, sevdirdi.. Stadı terk eden insanların, aylar sonra ilk kez yüzleri gülüyordu.. Hepsi umutlu, keyifli ve mutluydu.. Bu futbola bu mutluluk, elbette onların hakkıydı!
Yazarın Tüm Yazıları