Cimbom'un golcüsü parmak ısırtıyor

Güncelleme Tarihi:

Cimbomun golcüsü parmak ısırtıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mario JARDEL çaktı; ANDERSSON ve NOUMA baktı

G.Saray'ın Brezilyalı yıldızı 13 golle gol krallığında açık ara yaptı. Süper Mario Jardel, Metin Oktay, Mustafa Denizli ve Bahtiyar Yorulmaz'ın gol kralı olduğu seneleri 8 maç sonra geçti.

Sambacı, 1.62 gol ortalamasılyla oynarken, F.Bahçe'nin ve Beşiktaş'ın gol ümitleri Andersson ve Nouma hayal kırıklığı yaşattı. İki futbolcu fileleri 9 defa havalandırırken, Jardel 60 gole göz dikti.

ÇOK ELEŞTİRİLDİ

G.Saray'a transfer oldu. Kimi beğendi, kimi eleştirdi. Hakan Şükür'le karşılaştırıldı. Durarak oynadığı için yerden yere vuruldu. Ancak o hiç konuşmadı. Golleriyle eleştirelere cevap verdi, Jardel. Şimdi de herkes golcü futbolcuyu futboluyla değil, golleriyle konuşmaya başladı.

GOLLERİ SIRALIYOR

Süper Mario Jardel hem Avrupa'da hem de ligde gollerini peş peşe sıralarken, G.Saray'ı da zirveye taşıyor. Jardel atıyor da F.Bahçe ve Beşiktaş'ın gol ümitleri ne mi yapıyor. Andersson 8 maç sonra 3, Nouma ise 6 gol attı. Hayal kırıklığı yaşattı. Yani Jardel atıyor, diğerleri bakıyor.

3 YILDIZI GEÇTİ

Mario Jardel Almeida Riberio, gol yollarındaki etkinliğiyle rekorlara şimdiden göz dikerken, ligin geride kalan ilk 8 haftasında attığı 13 golle, Birinci Futbol Ligi'nin 42 yıllık geçmişinde, sezon sonunda ‘‘Gol Kralı’’ unvanını alan 3 futbolcuyu şimdiden geride bırakmayı başardı.

BÜYÜK BAŞARI

Brezilyalı futbolcu, 1959 yılında düzenlenen ilk sezonda 15 maçta 11 gol atan G.Saraylı Metin Oktay'la, 1979-80 sezonunda 30'ar maçta attıkları 12'şer golle ‘‘krallığı’’ paylaşan Altaylı Mustafa Denizli ve Bursasporlu Bahtiyar Yorulmaz'ı ilk 8 maç sonunda geride bıraktı.

HEPER'İ YAKALADI

1969-70 sezonunda Eskişehirspor forması altında 26 maçta 13 gol atan Fethi Heper'i de 8 maç sonunda yakalamış oldu. Brezilyalı futbolcunun ligin ilk 8 haftasında gol ortalaması 1.62 gibi oldukça yüksek bir rakama ulaştı. Lig tarihinde şimdiye kadarki en başarılı ‘‘Gol Kralı’’, Metin Oktay oldu.

REKOR KRAL'DA

Galatasaraylı futbolcu, 1962-63 sezonunda forma giydiği 26 maçta 38 gol atarken, maç başına 1.46 gol ortalamasına ulaştı ve en verimli golcü olarak tarihe geçti. Jardel, bu ortalamasını sürdürmesi durumunda, Metin Oktay'ı geride bırakacak. Golcü Jardel'in hedefi, ligde gol rekorunu kırmak.

HEDEF TANJU

Ligin geride kalan 42 sezonunda şimdiye dek bir sezonda en fazla golü, Tanju Çolak attı. Tanju Çolak, G.Saray formasıyla 1987-88 sezonunda 37 maçta attığı 39 golle, lig tarihine damgasını vurdu. Tanju Çolak'ın söz konusu sezonda gol ortalaması ise 1.05 oldu.

İşte golcülerin tablosu

ANDERSSON

(2 ASİST

3 GOL)

MAÇ GOL

Kocaeli 1

Siirt 1

Y.Yozgat 1

TOPLAM 3

jardel

13 GOL

MAÇ GOL

Erzurum 5

Bursa 1

Samsun 1

Kocaeli 1

G.Birliği 3

Siirt 2

TOPLAM 13

NOUMA

6 GOL ATTI

MAÇ GOL

Antalya 1

Ç.Rize 2

Adana 1

F.Bahçe 1

A.Gücü 1

TOPLAM 6

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!