Çile karşısında köprü geçişi ücretsiz olsun

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Akşam’a vahim bir durumu anlatmış ve şöyle demiş:

Haberin Devamı

FSM’deki bakımın zorunlu olduğunu anlatıyor ve “Keyfe keder bir şey yapmıyoruz. Elzem bir bakım, bugün yapılmazsa daha sonra çok daha ağır bedeller ödenir. Bu işi millete eziyet olsun diye yapmıyoruz.” Gelecek yıl Boğaziçi Köprüsü’nün bakıma alınacağını ve bu sırada kapatılabileceğini bildiren Bakan, “Boğaziçi Köprüsü’nün durumu daha zor olacak. Çünkü yaşlı, halatları da değişecek. Bakımı uzun sürecek.”
Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a hitaben, “Artvin güzeldir. Havası iyi gelir, tatil de gerekli ama zamanı değil, İstanbul’a dönün” diye yazmış... Vatandaş çıldırmış durumda, eşim de geçenlerde Maslak’tan Kavacık’a kadar 7 saatte gitmişti. Şişli Belediye Meclisi üyesi Doğan Kılıç aradı: ‘4. Levent’ten Kavacık’a dört saatte gittim. Bu çilenin bir bedeli olmalı. Bu sıkıntılı süreçte, köprü geçişleri ücretsiz olmalıdır. Sıkıntı bir ölçüde karşılıklı olarak giderilmiş olur.’
- Bir bakanımız: “İstanbul’un trafik sorununu çözerim diyen popülizm yapmış olur” demişti. Buna dayanan okur Ali Kızılay, Hürriyet yazarlarına bir mektup gönderdi: “İddia ediyorum ki, ben bu sıkıntıyı 15 günde çözerim” diyor. Nasıl mı? Yapılacak iş çok basit: Sadece kuralları (istisnasız) uygulamak! Ana arterinde değil park etmek, durmanın bile mümkün olduğu bir gelişmiş ülke gördünüz mü hiç? Bizde ise yerel yönetim, ana arterlerin bir şeridini otoparka çevirir. Park ve durma yasağı olan ana arterlerde buna göz yuman polis hakkında ‘görevi ihmal’den suç duyurusunda bulunulabilir mi acaba? Ama yine bir endişem var: Buna kalkıştığım zaman deli muamelesi görmek!
Haydi trafikte iyi sürünmeler!”

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

- CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in, 302 sayılı Torba Yasa’da, son iki seçimde mükerrer ve sahte oy kullananlara, sahte seçmen kütüğü oluşturanlara ve oy çalanlara af getirildiğini belirterek, Başbakan Erdoğan’a “Bu şekilde oy kullananları affetmeyi kendinize minnet borcu mu bildiniz? AKP’nin iktidar olmasında mükerrer ve sahte oy kullananların etkisi ne orandadır? Bu af ile gelecek seçimlerde mükerrer ve sahte oy kullanacaklara cesaret verilmiş olmuyor mu? Böylece gelecek seçimlere şimdiden gölge düşürülmedi mi?” diye sorduğunu...
- YP Genel Başkanı Sadettin Tantan’ın “Türkiye’nin kendi kendisini kuşattıran bir ülke” konumuna geldiğini belirterek, iktidara “İktidarın her olaydan sonra ve son yaşanan uçak olayından sonra da paniklemesindeki neden, operasyonların perde arkasında başka güçleri gördüğü için mi?” dediğini...
- DÜNYA çapında en zorlu parkurlar arasına girmeye aday tarihi Likya Yolu’nun 240 km’lik bölümünde ve Asya ile Avrupa’yı birleştiren Avrasya maratonunda koşan Kemal Özdemir’in (51) 12-15 Temmuz arasında TEMA’nın ağaçlandırma çalışmalarına dikkat çekmek üzere ‘Runfire Cappadocia’ maratonuna (Tuz Gölü, Ihlara Vadisi, Göreme ve Uçhisar) katıldığını (www.runfirecappadocia.com/TR/?page=canli-yayin-133 izlenebilir)...

Haberin Devamı

Gürsel Tekin, TURİNG olayını Meclis’e taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TURİNG’deki gelişmeleri Meclis’e taşıdı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e bir soru önergesi yöneten Tekin, amacının “Türk turizmine katkıda bulunmak ve Türkiye turizmini tanıtmak” şeklinde ifade edilen TURİNG’in son dönemde yalnız ihale yolsuzlukları ve mali konularla gündeme gelmeye başladığına dikkat çekti ve kamusal görevini layığıyla yerine getirmesi açısından şu sorulara yanıt aradığını söyledi: “TURİNG’e ait paraların mevduat hesabı açmaya yetkili olmayan bir bankada tutulduğu doğru mudur? 2004 yılından itibaren uzunca bir süre kayyum ile yönetilen dernekle ile ilgili ne tür idari tasarruflarda bulunulmuştur? TURİNG’le ilgili 2004 yılından bugüne kadar raporlar ne yönde düzenlenmiş ve bunların sonuçları ne olmuştur? İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, TURİNG Olağanüstü Genel Kurulu’nu iptal ederek ihale yolsuzluklarına ilişkin iddialar dahil, yapılan bütün işlemleri incelemeye alarak iptal kararını verdiği doğru mudur? TURİNG’in malvarlıkları hangi şahıslar, firmalar ve kurumlar tarafından işletilmekte, isimleri nelerdir? TURİNG’in başında bulunan Bülent Katkat’ın AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi, aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti ve Birlik Vakfı üyesi olması, kamu yararına çalışan bir dernekte başkanlığı sizce tesadüf müdür?”

Haberin Devamı

ÖZGÜR DERNEKLEŞME NEREDE

TURİNG Kulübü eski başkanı Dr. Uğur İbrahimhakkıoğlu, kayyumlar heyeti tarafından görevden alındığını, ancak buna yetkileri olmadığını açıklayarak “Başkanı değiştirme yetkisi sadece Genel Kurul’a aittir. Hukuken halen başkan benim” dedi.
Bu konuda birçok belge gösteren İbrahimhakkıoğlu, Başaran Ulusoy’un iddialarına karşı özetle şöyle diyor: “Sayın Ulusoy’un yazısında kurumun malvarlığının da küçümsendiğini görüyorum. Genel merkezimizin tam da GS Aslantepe Stadyumu karşısında, Levent civarında Seyrantepe’deki on küsur dönüm arazisi inanılmaz değer taşır ve artık üzerinde hiçbir takyidat da kalmamıştır! Burayı almak için bana çeşitli çok güçlü çevrelerde yapılan baskıları ve vaatleri anlatsam şaşırırsınız! Ayasofya ile Topkapı Sarayı’nın tam ortasında yer alan Soğukçeşme Sokağı konakları ile Sultanahmet Yeşil Ev ise paha biçilmez, inanılmaz değerdedir. 100 dönümlük Kapıkule arazisi, hudut kapımızın hemen yanında herkesin iştahını kabartmaktadır. Safranbolu’nun tarihi kesiminde koca Beybağı Sokağı’nın çoğu konakları Turing’e aittir. Büyükada Fabiatu Köşkü ve Fenerbahçe Romantikası’nın ise kullanım hakkı bize aittir. Kasada bıraktığım 41.5 milyon TL duruyor mu bilmiyorum ama yurtiçinde ve uluslararası kuruluşumuz FIA  tarafından tanınmış ‘Triptik Belgesi’ verme münhasır yetkimiz para ile ölçülmez.

ÇOK PİŞMANIM

Haberin Devamı

Bırakmadılar ki kurumu, kurucusu olan Büyük Atatürk’ün ve Çelik Gülersoy Bey’in devrindeki aktivitesine kavuşturalım. Bıraktıklarımı korusalar ona da razıyım; ama daha bir yıl dolmadan Cavitpaşa Köşkü gitti, uluslararası ehliyet verme yetkimiz gitti, Fenerbahçe Parkı da gitmiş diyorlar, triptik minimuma indi, (finans kuruluşlarında riske atılan büyük meblağları düşünürsek) kasa neredeyse boşaltılmış, FIA’nın özenle aradığı özgür dernekleşme ve seçimle gelme olgusu gitti, Antalya da gidiyor.”
40 yıl hâkim ve savcılık yaptığını, Bakanlık müsteşarlığında, HSYK ve Yargıtay üyeliklerinde bulunduğun belirten Dr. Uğur İbrahimhakkıoğlu, “Emekli olduğumda da rahmetli Çelik Bey’in de hatırı için, bir kültür görevi olarak, İstanbul’uma bir hizmette bulunabilmek için fahriyen bu vazifeyi ifa ettim. Ancak çok pişmanım! Keşke İstanbul’u ve insanları bu şekilde tanımasaydım, keşke Turing’i hiç bilmeseydim” diyor.

Haberin Devamı

Srebrenica önerisi

BAYRAMPAŞA’daki etkinlikte ‘Srebrenica Anma Platformu’ adına konuşan Op. Dr. Mehmet Akif Göğüsgeren, iktidara çarpıcı bir gönderme yapıyor: “Vicdanlarımızı rahatlatmak amacıyla da olsa ABD, AB ve Avustralya parlamentoları tarafından Srebrenica’nın bir soykırım olduğu karara bağlanmışken, TBMM’nin de, gecikmiş de olsa aynı yönde bir karar almasını, Srebrenica’nın Sırplar tarafından işlenmiş bir soykırım olduğunu karara bağlamasını ve tarihe bir not düşmesini beklediğimizi önemle belirtmek isterim.”

Yazarın Tüm Yazıları