Cildinizin kıymetini bilin

Zor ve sert bir kış geçiriyoruz. Bu kış koşullarının cildinizi etkileyebileceğini bilip bunun olumsuz etkilerini önlemeye ve azaltmaya çalışın

Haberin Devamı

Yaklaşık 34 kilo ağırlığa sahip cildinizin vücudun en büyük organı ve aynı zamanda en büyük koruyucusu olduğunu biliyor musunuz? Bu nazik ve hassas örtünün başka marifetleri de var: Dış ortamdaki sıcaklık değişimleri, enfeksiyon etkenleri, darbeler, ışınlar gibi saldırılara karşı vücudu korumak, dokunma hissiyle çevreden haberdar olmak ve iyi, hoş veya tatsız uyarılar almak... D vitamini üretimine yardımcı olmak, bağışıklık sistemine destek vermek de cildinizin görevi.
Günlerin kısaldığı, gecelerin soğuyup uzadığı, kar yağışlarının yoğunlaştığı zor bir kış yaşıyoruz. Değişen iklim koşullarının tüm sistemleri, organları, en başta da cildinizi etkileyeceğini bilmeli, bu olumsuz etkileri önlemeye ve azaltmaya çalışmalısınız.
Soğuk havanın etkisiyle cildinizdeki kan akımının azalması, ölü hücrelerin yenilenme sürecini yavaşlatıyor, dolayısıyla cildinizde kuruma, gevşeme ve canlılıkta azalmaya yol açıyor. Sağlıksız bir görünüm, keyifsiz bir yaşam istemiyorsanız alabileceğiniz önlemler gayet kolay ve etkili!

Haberin Devamı

ÖLÜ HÜCRELERDEN KURTULUN

İşe, vücudunuzu ve yüzünüzü bir tabaka gibi kaplayan ölü hücreleri temizleyerek başlayın. Yağ oranı yüksek ürünleri kullanın: Fosfolipid, lesitin, esansiyel yağ asitleri, petrolatum içeren, yağ oranı yüksek cilt ürünlerine geçin.
Cildinizi daha çok nemlendirin: Gliserin, lanolin Hyalüronik Asit (HA) gibi cildinize daha çok nem katacak maddeleri içeren ürünleri tercih edin. Yaşadığınız ortamın nem oranını artırın. Evde, ofiste kuruluğa karşı önlem alın. Havanın nem miktarının artmasıyla cildinizden buharlaşmanın azalacağını ve nem oranının korunacağını unutmayın. Daha çok su için.. Kafeinli içecekleri ve alkolü azaltmaya bakın. Cildinizden nem kaybına yol açabilecek bu ürünler yerine başta su olmak üzere, bitki çaylarını, yeşil çayı tercih edin. Yağ bazlı ürünlere de yer verin. Kış tatillerinde, kayağa giderken, doğa yürüyüşleri yaparken su bazlı ürünler yerine yağ bazlı ürünlerle korumayı artırın. Doğru beslenin: Sebze ve meyvelerden, tahıl gruplarından, süt ürünlerinden kısaca tüm gıdalardan yeterince içeren dengeli bir beslenme planı oluşturun. Maskelerden de yararlanabilirsiniz. Cildinizin kuruduğunu, matlaştığını, elastikiyetini yitirdiğini fark
ettiğinizde evde hazırlayabileceğiniz nemlendirici maskelerden de
destek alabilirsiniz.

Haberin Devamı

HATIRLATMA
Bunlar çok etkili

* Daha fazla domates ve domates ürünü yiyip için: Domates ve domates ürünlerindeki likopenin güneş ışınlarının cilt yaşlandırıcı etkisini yüzde 20-40 azalttığını gösteren birçok araştırma var.
* Antioksidan gücü zengin üç meyveye öncelik verin: Erik, üzüm ve elma.
* Omega-3 zengini balıklardan daha çok yararlanın: Omega-3 yağ asitlerinden EPA’nın güneş ışınlarına bağlı cilt hasarını azaltmada önemli bir etkisi olduğu belirlendi. Uskumru, hamsi, ton balığı, barbunya, levrek bunlardan bazıları.
* Omega-6 yağ asitlerinden destek alın: Bitkisel yağlarda (zeytinyağı, fındık yağı, ayçiçeği yağı) bulunan omega-6 yağ asitlerinin de cilt dostu olduğunu unutmayın.
* Turunçgillerden zengin bir besin planı yapın: Sadece taze portakal, greyfurt, mandalina tüketmekle ya da portakal veya greyfurt suyu içmekle yetinmeyin. Özellikle cilt kanserine karşı ciddi bir koruyucu olan d-limonene’den yararlanmak için portakal veya turunç kabuklarıyla hazırlanmış reçellerden ölçülü oranlarda yararlanın.
* Yeşil ve siyah çay için: Özellikle yeşil çayın güçlü bir cilt dostu olduğu kuşkusuz. Yeşil ve siyah çaydaki (daha az etkilidir) bu güç içerdikleri polifenollerle ilişkili.
* Daha çok sebze tüketin: Yeşil, mor, kırmızı veya sarı... Sebzelerin de en renkli olanlarını ve en tazelerini tüketin. Biber (kırmızı, yeşil), havuç, koyu yeşil yapraklı sebzeler, mango, kivi, ananas, tere, roka, yaban mersini, kuşburnu, çilek, kayısıyı tercih edin.
* Keten tohumuyla tanışın: Keten tohumu muhteşem bir omega-3 kaynağı. Keten tohumunda omega-6 yağ asitlerinin de bulunduğunu bilirseniz, bu etkili besinin cildiniz için de önemli bir destek olduğunu unutmazsınız!
* Ceviz, badem ve fındığı unutmayın: Yağlı tohumların tümü E vitamini, kalsiyum, omega-3 yağ asitleri ve pek çok mineral için güvenli kaynaklar, cildiniz için de dost besinler.

Haberin Devamı


KESİP SAKLAYIN
İşte nem artırıcı bir maske örneği


* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tam yağlı süt
* 2 yemek kaşığı pişmiş balkabağı veya
* 1 yemek kaşığı muz

Mikserden geçirip elde ettiğiniz kıvamlı malzemeyi yüzünüze uygulayıp 15 dakika bekleyin. Sonra yüzünüzü bol ılık suyla yıkayın.


AKLINIZDA BULUNSUN
Ağız yoluyla kullanılan cilt destekleri ve notları

* Alfa-lipoik asit (*****)
* Koenzim Q10 (*****)
* L-karnitin (*****)
* C vitamini (****)
* E vitamini (***)
* GLA (Evening Primrose Oil) (****)
* Omega-3 yağ asitleri (*****)
* Yeşil çay özütleri (*****)
* Üzüm çekirdeği (öğütülmüş) (****)


BİR BİLGİ
Kremlerin içindeki cilt yaşlanmasını önleyici maddelerin değerleri

Haberin Devamı

* Alfa-lipoik asit (*****)
* Peptid alaşımları - özellikle argirelin (*****)
* Askorbil Palmitat - C vitamininin yağda eriyen formu (*****)
* Koenzim Q10 (*****)
* GLA - Evening primrose Oil (***)
* Hyaluronic Asit (*****)
* E vitamini (**)
* Yeşil çay özütü (***)
* Üzüm çekirdeği özütleri (****)
* Nar özütleri (****)
* Arnika özütleri (****)
* Retinoik asit (*****)
* Hidrokinon (**)
* Kojik asit (***)
* Çinko (***)
* Magnezyum (**)

Yazarın Tüm Yazıları