Çıkma teklif edecekse ne bekliyor?

Güzin Abla
Haberin Devamı

Çanakkale'den Unutamıyorum / Sevgili Güzin Ablacığım, 14 yaşında, lisede okuyan, yaşına göre olgun bir kızım. Uzaktan uzağa sevdiğim, aynı okulda öğrenci, benden iki yaş büyük bir genç yüzünden günlerim kapkara geçiyor. Bana karşı ilgisiz değil ama, ne olduğu belirsiz bir ilgi bu. Arkadaş mı, yoksa değişik bir şey mi, çözmüş değilim. Mesela arada göz kırpıp ’’Ne haber kız’’ diye gülümsüyor. Ben hemen ümide kapılıyorum. Ama gün oluyor yüzüme bile bakmıyor, hiç konuşmuyor. O gün benim için berbat geçiyor. Zaman zaman yanıma geliyor, oturuyor, benimle konuşuyor. Arkadaşlarım ’’Merak etme o yakında sana çıkma teklif eder’’ diyorlar. Çünkü beni hep kolluyormuş, benden çok iyi söz ediyormuş. Lütfen Güzin Abla, bana yardım edin, bir çıkar yol gösterin. Çıldırmak üzereyim. Neye karar vereceğimi bilemiyorum. Eğer çıkma teklif edecekse ne bekliyor? Neden bana böyle garip davranıyor? Bazen onu unutayım, hiç düşünmeyeyim, diyorum. Ama olmuyor, yapamıyorum. Lütfen bana yardım edin, cevabınızı çabuk yazın. Herkese çözüm buluyorsunuz, ne olur bana da bir çözüm gösterin.

Yavrucuğum, şu güzelim gençlik günlerini neden böyle olmadık dertlerle karartıyorsun? En cıvıl cıvıl olman gereken zamanda neden kendini böyle sorun yaratacak bir sevgiye kaptırıyorsun? Bu genç belki de gerçekten senden hoşlanıyor ve seninle çıkmayı düşünüyordur. Ama belki onun da kendine göre sorunları vardır. Belki henüz o da kendini böyle bir ilişkiye hazır hissetmiyordur. Henüz talabe olduğu için, aynı okulda okuduğunuz için, yaşınız çok küçük olduğu için, aileleriniz tanışıyor olduğu için (belki) seninle flört etmekten kaçınıyor olabilir. Bilemiyorum. Ama sonuçta onun da kendine göre sorunları, düşünceleri olduğu ortada. Onu zorlayamazsın. Belki de seni gerçekten tam anlamıyla bir arkadaş olarak seviyor ve değer veriyordur. Arkadaşlığınızın başka bir yöne girmesini istemiyordur. Bu da mümkün. O halde yapacağın şey, böyle oturup düşünüp de çıldırmak değil. Kendine birtakım uğraşlar bulmalısın. Hayatını yalnızca onun bir bakışına, sözüne, gülümsemesine bağlamamalısın. Bu çok yanlış zaten. İşi zamana bırakıp, sabretmeli ya da ona gidip cesaretle duygularını açmalısın. Ama sonunda hayal kırıklığına da uğrayabilirsin.

Bacaklarım pütür pütür

Kadıköy'den kusur bu mu?

Ablacığım, ben 17 yaşında bir genç kızım. Sizi çok taktir ediyorum ve cevaplarınızı çok beğenerek okuyorum. İnsanlara yardım edebilmek çok güzel bir duygu olmalı... Keşke tüm insanlar sizin gibi olsaydı. Benim tüm sorunum bacaklarımla ilgili. Bacaklarım pütür pütür oluyor, bazen minik sivilceler gibi kabarcıklar görünüyor. Aslında nedenini tahmin ediyorum. Ben bacaklarımdaki tüyleri almak için jilet kullanıyorum. Başka bir şey kullanmıyorum. Kullanırsam morluklar oluşuyor. Örneğin ağda morluk yapıyor. Krem kullansam o zaman da bacaklarımda kızarıklıklar ortaya çıkıyor. Bu yüzden jilet kullanıyorum. Ama bu da iyi gelmiyor. Acaba sizin bana önerebileceğiniz bir şey var mı? Varsa şimdiden size çok teşekkür ederim.

Güzelim, sanırım cildin çok hassas. Herşey sende alerji ya da tahriş oluşturuyor. Aslında jilet yerine kadınlar için özel olarak hazırlanan ve üretilen elektrikli tüy alıcı makinaları önerebilirim sana. Jiletten çok daha iyi sonuç alabilirsin. Yine de dikkatli kullanmak ve temizliğine önem vermek zorundasın. Ağda ise çok iyi bir yöntem. Ama demek ki, sen çok bastırıyorsun. Deri altındaki kılcal damarların çatlıyor. Morarma oluyor. Çürükler oluşuyor. Eğer bir güzellik enstitüsüne gider, orada uzman kişilere bırakırsan bu işi, sanırım daha iyi sonuç alırsın. Şimdi hemen her yerde hazırlanmış yapışkan beziyle birlikte satılan tüy alıcı çok iyi ürünler var. Kremin sende kızarıklık yapmasına gelince. Demek ki cildin hassas olduğu için, sende alerji yapıyor. Bu alanda bazı tanınmış firmaların alerjiye neden olmayan ürünleri olduğunu duydum. Bu konularda endişeye hiç gerek yok. Her türlü çözümü bulabileceğini sanıyorum. Yalnız çekinmeden bunları sorup araştırmalısın. Büyük mağazaların parfümeri, kozmetik ürünler kısmında mutlaka sana uygun, alerji yapmayan, cildine zarar vermeyen bir tüy dökücü bulacaksın. Her banyodan sonra da tüm vücudunu ve bacaklarını iyi bir vücut sütüyle ovmanı unutma sakın.

Yazarın Tüm Yazıları