Cihanbeyli Belediyesi’nden geri dönüşüme destek

Güncelleme Tarihi:

Cihanbeyli Belediyesi’nden geri dönüşüme destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 11:44

Cihanbeyli Belediyesi’nden geri dönüşüme destek

Haberin Devamı

KONYA, (DHA) - KONYA’nın Cihanbeyli ilçesinde “Atık Pil Toplama” yarışmasında ikinci olan Adnan Menderes İlkokulu ödüllendirildi. 

Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde ilkokul, ortaokul ve liselerde okul yönetimi ve öğrencilere Cihanbeyli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Birimi ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından bilgi verildi. İlçe grubunda, Cihanbeyli, Çumra, Seydişehir, Ilgın, Kulu, Karapınar arasında devam eden atık pil toplama kampanyasında en fazla pil toplayan ilk 3 okula çeşitli ödüller verildi. Kampanyada Cihanbeyli'de Adnan Menderes İlkokulu ilçe nüfusu sıralamasına göre, üçüncü grupta 150 kilogram pil toplayarak ikinci oldu. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından gönderilen hediyeler Okul Müdürü Mesut Kaya'ya teslim edildi.

Atık Pillerin çevreyi kirlettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Kale, kampanya ile okullarda öğrencilerde çevre bilincini oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. En çok pil toplayan okulları ödüllendirdiklerini ifade eden Başkan Kale, “Bu kampanya ile öğrencilere atık pil toplama alışkanlığı kazandırılarak, atık pillerin çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilerek ve çevreyi koruma bilincinin yayılması amacındayız. Hedefimiz daha sonraki yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak. Atık piller doğaya bırakıldığında son derece tehlikeli zararlar vermektedir. Böylesine ciddi zararları olan atık pillerin günlük hayatımızda ne kadar çok kullanıldığını düşünürsek zararları o kadar fazladır. Bu nedenle bilinçlenmenin öncelikle çocuklarımızdan başlamasını düşündük. Bu kampanyada dereceye giren Adnan Menderes İlkokulu öğrencilerimizi, velilerimizi, okul idarecilerimizi ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!