Cihan sultanları

Güncelleme Tarihi:

Cihan sultanları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 00:30

20 günde 26 bin kilometre yol yapıp, dünya sıralamasında üçüncülüğe yükseldiler.Türkiye, Güney Kore, Sırbistan, Japonya parkurunda aralıksız seyahat ederek adeta dünya turu yaptılar. 6 maçta 5 galibiyet alıp tarih yazdılar.

Haberin Devamı

DÜNYA Grand Prix Kadınlar Voleybol Şampiyonası... Toplamda biri final olmak üzere dört etap üzerinden oynanan ve dünyanın en iyi 16 milli takımının mücadele ettiği turnuva... Ve bu şampiyonanın ilk 2 etabına damgasını vuran Filenin Sultanları... Londra Olimpiyatları öncesi son provayı müthiş biçimde değerlendiren Sultanlar, rakip tanımıyor. Oynadığı 6 maçın 5’inde bileği bükülmeyen voleybolcularımız, tam dört basamak birden çıkıp, dünya üçüncülüğüne yerleşmiş durumda...

Olimpiyatlarda alacakları olası bir madalyaya ‘kesin’ gözüyle bakılan Filenin Sultanları, öyle bir seyahat trafiği içerisinde bu başarıyı sergiliyorlar ki, duyunca şaşırmamak imkansız... Ufak kıvılcımları ‘ateşe’ çeviren Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık’ın tesisleşme ve başarı zincirleri ile baş mimarı olduğu zaferlerin ardı arkası kesilmiyor. Sultanlar, 20 gün içerisinde İstanbul, Güney Kore, Sırbistan ve Japonya parkurunda seyahat edip, tam 26 bin kilometre yol alarak neredeyse dünyayı dolaştı. Buna rağmen ‘smaçlarını dünya devlerine vurmayı’ başardı.

Haberin Devamı

Bir ilke imza attılar

Takım sporları içerisinde Türkiye adına ilk defa olimpiyata gitmeyi başaran Sultanlar şimdiye kadar Japonya, Güney Kore, Arjantin, Sırbistan ve Küba gibi dünya devlerini ezdi geçti. Küba’ya tek maç verse de rövanşı aldı. Filenin Sultanları iki etap sonunda 15 puan ile 18’er puanlı ABD ve Çin’in ardından üçüncü sırada yer aldı. Sırbistan’daki zaferin ardından, İstanbul üzerinden Japonya’nın Osaka kentine uçan voleybolcularımız, üçüncü etap sonucunda en yüksek puan alan 5 takım arasında yer alırsa, dünya finali için 27 Haziran’da Çin’e uçacak.

GİTTİKLERİ YERLER
SEYAHAT KİLOMETRE

- Türkiye-G.Kore 7712
- G.Kore-Sırbistan 8392
- Sırbistan-Türkiye 1297
- İstanbul-Japonya 8532
- Japonya-Çin   2104 *
TOPLAM 28037
- * Japonya’da ilk 5’te kalırlarsa final için Çin’e gidecekler.

Son 6 maçta ne yaptık?
RAKİP SKOR

Japonya 3-0
G.Kore 3-1
Küba 1-3
Küba 3-1
Arjantin 3-1
Sırbistan 3-1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!