Ciğere talep arttı

Güncelleme Tarihi:

Ciğere talep arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2017 11:11

Ciğere talep arttı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- KIYMA, kuşbaşı, biftek gibi ürünlere göre oldukça uygun fiyatlarıyla dikkati çeken, bazı uzmanların sağlık için tüketilmesini önerdiği sakatatlara artan talep içerisinde en fazla tercih edilen Ciğer, ustasının elinde hazırlanıp, servis edilince Yozgatlının da vazgeçilmez damak tatları arasına girdi. 
Genel olarak ana yemek, ara sıcak, meze olarak da tüketilen lokantalarda ise Arnavut, tava, şiş olarak hazırlanıp, servis edilen ciğeri lezzetiyle vatandaşları buluşturan Murat Altınok'un mekanı, Yozgatlının yeni uğrak yerlerinden birisi haline geldi. Ankara'da başladığı aşçılık serüveninde sakatat ve kebap çeşitleri üzerinde ustalık mertebesine ulaşan Murat Altınok, tarihi Çapanoğlu Büyük Cami yakınında kendi işini kurdu. Açtığı, küçük, nostaljik işyerinde Ciğer'in yanında Adana, Urfa kebap, terbiyeli-terbiyesiz tavuk şiş çeşitleriyle de müşterilerine hizmet veren Murat Altınok, Ciğerin farklı türlerinin yapıldığını, Yozgatlının damak tadına en uygun olanının ise şişte ciğer olduğunu söyledi. 
Murat Altınok, "Ciğeri tüketmek için daha çok Ankara'ya giden Yozgat insanını bu zahmetten kurtarmak üzere, memleketime geldim. Açmış olduğum işyerimde kebap ve tavuk şiş çeşitleriyle birlikte ciğer şiş servisine başladım. Yozgatlının talebinin ciğer şişe daha fazla olduğunu görünce, talebi karşılamaya yönelik işyerimde düzenleme yaptım. Nostaljik havası, Ocakbaşı muhabbeti ile damak tadına düşkün müşterilerimize hizmet veriyorum" dedi.
Murat Altınok, kasaptan ciğeri kendisinin özel olarak temin edip, akşamdan hazırladığı vurgulayarak, "Akşamdan gerekli hazırlığımızı yaptığımız ciğerleri sabah işyerimizi açtıktan sonra şişlere diziyoruz. Saat 11.00'dan itibaren ocağımız yanıyor ve gelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Bu lezzeti ister dürüm istenirse porsiyon şeklinde müşterilerimize sunuyoruz. Yanına ayran ya da şalgam tercihini de karşılıyoruz" deyi konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!