Çiftçilere ortak uygulamalı eğitim kursu

Güncelleme Tarihi:

Çiftçilere ortak uygulamalı eğitim kursu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2018 10:59

Çiftçilere ortak uygulamalı eğitim kursu

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ KAHTA(Adıyaman), (DHA)- ADIYAMAN Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve 5 kurumun işbirliğiyle 'Süt Sığırı Yetiştiriciliği' ve 'Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon' konularında uygulamalı 2 kurs açıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kahta İlçe Ziraat Odası Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen proje kapsamında 'Süt Sığırı Yetiştiriciliği' ve 'Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon' konularında uygulamalı iki kurs açıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Kahta Halk Eğitim Müdürü Ramazan Güllü ve Ziraat Odası Başkanı Fatih Rüştü Zorlu Turanlı ile 73 kursiyerin eğitim gördüğü uygulamalı eğitim alanında incelemede bulunarak çalışmalar hakkında bilgi alarak işçilerle sohbet ettiler.
Tarımsal eğitim çalışmalarının, çiftçilere yönelik tarımsal mesleki eğitim olarak iki boyutu bulunduğunu anımsatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan,"Bilindiği üzere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü esas alınarak 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' ve 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' projeleri hazırlanmıştır. Bu kapsamda her türlü tarımsal eğitim çalışmalarının, çiftçilere yönelik tarımsal mesleki eğitim olarak iki boyutu bulunmaktadır. Her iki eğitimin de hedef kitlesi olan çiftçilerde davranış değişiklikleri meydana getirilerek pratik beceriler kazandırılması hedeflenmektedir.
Avrupa Birliği standartlarında örnek işletme oluşturulmasına, tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılmasına, işletmelerin kapasitelerinin, insan kaynaklarının ve istihdamın, girişimciliğe yönelik yaklaşımların, tarımsal üretim tekniklerinin, yerel ürünlerin pazarlanmasının ve geliştirilmesini önemsemekteyiz. 'Tarımda gelir getirici faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, ürünlerin kalitesinin artırılması, iyi tarım, organik tarım, çevre dostu uygulamaların ve teknolojilerin tanıtılması gibi konularda yararlar sağlanarak çiftçilerimizin ekonomik aktiviteleri ve yaşam kalitelerinin artırılmasında eğitim çalışmalarının öneminin idraki içindeyiz. Eğitim, tarımda verimliliği artıran en başta gelen unsurdur. Çiftçilerimizin eğitimli olmalarını çok önemsemekteyiz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa paydaş olarak memnuniyetle yapmaya hazırız. Çiftçilerimizin eğitimlerini her şeyin üzerinde tutuyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!