Çiçek: Laf yapanla iş yapanı ayırt edin

Güncelleme Tarihi:

Çiçek: Laf yapanla iş yapanı ayırt edin
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2009 00:00

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, "Sandığın başına gideceksiniz, tartacaksınız, düşüneceksiniz, laf yapanla iş yapan arasındaki farkı kendiniz belirleyeceksiniz" dedi.

Çiçek, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’de siyasetin kötü bir alışkanlığı olduğunu ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Pazar günü paçayı kurtarabilmek için 29 Mart seçiminde her şeyi vaat ediyorlar. Gök kubbeyi de vaat edenler var, cennetten parsel vaat edenler de var. Ama buna inanmayın, bu parsellerin hiçbirine inşaat yapılmaz. Onun için vaatlere değil, doğrulara bakın. Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi çok zor bir projeydi. Ama son derece başarılı olundu. Bu kadar zor projeyi asılsız iddialara terk etmeyin. Yürüyen bir araba var. Bu arabanın tekerine çomak sokmak isteyen insanlar da var."

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Elmadağ ve Ankara’nın fiziki birleşmesini de sağlayacağını dile getiren Çiçek, hükümet olarak, bu bölgenin gelişmesine destek verdiklerini kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 4 bin 500 hak sahibiyle anlaşma yaptıklarını, temeli atılan konutların 24 ayda teslim edileceğini bildirdi.

Hak sahiplerine konutların öncelikli olarak arsasının bulunduğu yerden verilmesine çalışılacağını anlatan Gökçek, kurayla dağıtılacak konutlarda, zemin katların kuraya dahil edilmeyeceğini söyledi.

Proje kapsamında hak sahiplerinin kira yardımı alacaklarını ifade eden Gökçek, Türkiye’de Ankara Büyükşehir Belediyesi kadar kentsel dönüşümde başarı elde etmiş belediye bulunmadığını savundu.

Bakan Çiçek daha sonra Abidinpaşa Lale İş Merkezi’nde, aralarında spor salonu, park, sağlık ocağı, polis karakolu, hayvan barınağı ve bilgi evlerinin bulunduğu 30 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!