Çiçek etkisi

Amber, orkide, manolya, iris...

Haberin Devamı

Bu çiçekler, son dönemde kozmetik dünyasının gözbebeği durumunda. Peki hangi etkileriyle öne çıkıyor ve bu kadar talep görüyorlar dersiniz? İşte yanıtları...

AMBER: Malezya’da “ölümsüzlüğün çiçeği” olarak bilinen amber, en zor koşullarda bile çiçeklenebilen ender bitkilerden. Dış etkilere karşı geliştirdiği direnç gücü, onu kozmetik endüstrisi için de dikkat çekici yapıyor. Yapraklarındaki flavonoid ve antioksidanlar, cildi serbest radikallerden koruyor, elastikiyetini artırıyor. Pek çok marka amberi hem pürüzsüzleştirmesi hem de botoksa yakın bir etki göstermesi nedeniyle ürünlerinde kullanmayı tercih ediyor. Çiçeğin tohumları da nemlendirici etkisi nedeniyle özellikle kuru ciltler için hazırlanan ürünlerde tercih ediliyor. Ayrıca beyaz amber çiçeği cildin üst katmanına uyguladığı peeling etkisiyle hücre yenilenmesine de yardımcı oluyor.
ORKİDE: Dünya üzerindeki yaklaşık 30 bin orkide türü, en zorlu hava koşullarında bile hayatta kalabilme yetisi nedeniyle ünlü bir çiçek ailesi olarak tanınıyor. Biyologların ve anti-age uzmanlarının en sevdiği çiçeklerden olan orkide, uzun ömrü ve dayanıklılığı nedeniyle cilt hücrelerinin de genç ve aktif kalmasına yardımcı oluyor. Orkidenin rahatlatıcı aroması ise parfüm sektöründe bolca kullanılmasına neden oluyor.
MANOLYA: Geleneksel Çin tıbbının yüzyıllardır vazgeçilmez bitkisi olan manolya, stres, ateş basması ve uyku bozuklukları gibi sorunların tedavisinde kullanılıyor. Cilt araştırmacıları da yaprağındaki ekstrelerin antibakteriyel etkisini çoktan keşfetti. Manolya, hücreleri oksidatif stresten ve buna bağlı olarak cilt yaşlanmasından koruyan magnolol ve honokiol maddeleri içeriyor. O nedenle anti-aging kremlerinde ondan sıkça yararlanıyor. Akne oluşumuna yol açan bakterilere karşı da etkili olduğundan, cilt temizleme ürünlerinin de vazgeçilmezi durumunda.
İRİS: Zambak ailesinin doğa koşullarına uyum sağlamada bir numaralı çiçeği... Hem kuru hem de aşırı nemli ortamlarda yaşayabiliyor. Suyu zor zamanlar için köklerinde depolayabilen iris, nemli ortamlarda ise üst yapraklarıyla “terleme” özelliğine sahip. Tüm bu yetenekleriyle sağlıklı bir cildi andırıyor. Kök gövdesi nem dengeleyici etkisi, yapraklarındaki ekstreler ise hücre yaşlanmasını yavaşlatıcı etkisi nedeniyle cilt bakım kremlerinde kullanılıyor. Ayrıca peeling ürünlerinde de sıkça karşımıza çıkan bir çiçek iris...

Haberin Devamı

En sık yapılan 5 maskara hatası

Maskara kullanmayı çok iyi bildiğinizi mi düşünüyorsunuz? Peki şimdi sıralayacağımız 5 hatadan uzak durduğunuzdan emin misiniz?

Haberin Devamı

1-Kirpikler kaskatı olmasın: En fazla üst üste üç kat maskara uygulaması yeterli. Hatta bazı maskara’lar iki kat uygulamada bile istenilen sonucu veriyor. Uzmanlar, ne kadar fazla kat yaparsanız, kirpiklerin o derece kırılgan olabileceğini belirtiyor.
2-Eskileri atın: Maskaranızı ne zaman aldığınızı hatırlamıyorsanız, atın gitsin... Uzun zamandır kullandığınız maskarada mikropların yerleşme olasılığı fazla. Bunlar da gözde enfeksiyona neden olabiliyor.
3-Fazla pompalama çabuk bozar: Maskara tüpünün içine giren fazla hava, ürünün topaklanmasına ve kurumasına neden olur. Bu yüzden fırçalı ucu gereğinden fazla pombalamamaya özen gösterin.
4-Kirpikleri dipten başlayarak maskaralayın: Kirpiklerinize diplerinden başlayarak maskara uyguladığınızda, kusursuz bir görünüme sahip olacağınız garanti. Uzmanlar, dipten yapılmayan uygulamanın kirpikleri daha kısa göstereceğinin altını çiziyor.
5-Fazlası zarar: Maskara fırçasını fazla kuvvetli bir şekilde uygularsanız, ürünün göz kapaklarınıza bulaşma riskini göze almalısınız. Uygulama sonrasında makyaj temizleyicisiyle fazlalıkları temizlemeyi ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Defilelerden...
Yeni sezonda makyaj artistleri en çok gözlere ve kirpiklere odaklanıyor. İşte bu yıl en çok talep gören dört trend...
-Bohem: Tasarımcı Philip Lim’in defilesinde, mankenlerin ok gibi kirpikleri dikkat çekti.
-Heavy metal: Makyaj artisti Path McGrath’in yoğun bakışlar yarattığı “ihtişamlı ve eğlenceli” kirpikleri, Gucci’nin defilesinde de öne çıktı.
-Smokey: Sezonun en dikkat çekici trendlerinden biri de duman renkli gözler. Donna Karan’ın yoğun maskara uyguladığı modellerde dikkatler gözlere odaklandı.
-60’lar modu: Gözleri çevreleyen beyaz kalemle bakışlar daha belirgin hale geliyor. Alt ve üst kirpiklerin yoğun görünümü ise kat kat uygulanan maskarayla sağlanıyor.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Gençlik ışıltısı

La Colline, NativAge’le üst düzeyde bir yaşlanma karşıtı formül sunuyor. Aktif içerikler, serbest radikallere savaş açıyor. İçerdiği yeni CMAge kompleks ise oksijenlenme, nemlendirme ve koruma özellikleriyle hücresel metabolizmanın onarılmasını sağlıyor. İdeal oksijen alımıyla birlikte cilt daha sıkı bir görünüme kavuşuyor, gençlik ışıltısını yeniden kazanıyor. Yüzeydeki çizgi ve kırışıklıklar da azalıyor. Krem fiyatı 958,5 TL, serumu ise 1037 TL.

Kadınlığı hissedin

Kadına sahip olduğu özgünlüğü ve feminenliği yeniden hissettiren Aura Loewe, tenle mükemmel bir uyum yaratıyor. Parfüm, pembe biber ve bergamot ile menekşe yaprakları, saf yasemin, süsen ve saf nergisin bileşiminden oluşuyor. 80 ml’inin fiyatı 249 TL.

Haberin Devamı

Beyaz gülüşler

Swissdent Crystal, özel Crystal formülü ile dişteki mineral kaybını onarmaya çalışırken aynı zamanda çürük oluşumunun önlenmesine yardımcı oluyor. Ürünün içerdiği bio-mineraller dişin kristal yapısını kuvvetlendiriyor, papaya meyve enzimi dişleri plak oluşumuna karşı koruyor. Fiyatı 59 TL.

Genç ve pürüzsüz görünüm

Transvital, yaşlanma etkileriyle savaşan sıra dışı bir anti-age formül geliştirdi. Lift Eye Contour, Raidance Mask ve Anti-Age Extra Lift Eye Serum, gözle görülür şekilde cildi yeniliyor, yeniden yapılandırıyor. Fiyatı 924 TL.

Mezoretapi etkisi

Collistar’ın özellikle esnekliğini yitirmiş ciltler ve selülitler için mezoterapi ve biorevitalizasyon tekniklerinden esinlenerek geliştirdiği yeni formül, aktif içerik kokteyliyle bu kusurlara savaş açıyor. Estetisyenler tarafından da kullanılan canlandırıcı aktif formül, derideki pürüzleri gideriyor, yeniliyor ve sıkılaştırıyor. Fiyatı 128 TL.

Bu ayakkabılarla pediküre gerek yok

Monaco Prensesi Caroline’in geçtiğimiz günlerde katıldığı bir galada giydiği Celine imzalı bu ayakkabılar çok konuşuluyor. Moda eleştirmenlerini karşı karşıya getiren bu ilginç tasarım sizce güzel mi, çirkin mi?

Pek çok moda eleştirmenine göre Prenses Caroline, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir davette siyah uzun elbisesinin altına giydiği bu sıra dışı Celine tasarımıyla şaşırttı. 56 yaşındaki prensesin seçimi, moda otoritelerini ikiye böldü. Kimileri beğendi, kimileri giydiği elbiseye hiç yakıştırmadı. “Pedikür yaptıracak zamanı mı yokmuş” diye alay edenler bile çıktı!

Roma tutkusu

İki efsanenin mirasçısı; Roma ve onun tasarımcı markası Fendi... Geleneğe saygılı ve modernliğe tutkun bir noktada duran Fendi projesinin adı ise L’acquarossa...

Yeni Fendi parfümü, sınırları ve kuralları yıkıyor. Fendi ailesindeki kadınlara adanmış koku, baştan çıkarıcı duruşu ve ateşli feminenliği tek bir renkle sembolize ediyor. Kırmızı, Fendi kadının göz alıcı feminenliğinin ve tutkulu sarılmanın rengi... Dokunduğu her şeyi tutuşturan, parfümün isminde bile var olan kaçınılmaz kırmızı “Rossa”... Bu kelime aynı zamanda Roma demek.
Rossa’nın yanı sıra Acqua da kadınsılığın sembolü ve hayat kaynağı olan su anlamına geliyor. Kısaca, L’acquarossa, bugünün tanrıçaları için tutkulu kırmızı bir iksir. Bu büyüleyici parfüm şişesi Fendi’nin Art Deco’dan ilham aldığı Pekin dizaynı ve altın dokunuşlarla zenginleştirilmiş.

Yazarın Tüm Yazıları