CHP'li vekiller Roman sorunlarını rapor halinde topladı, Vali'ye sundu

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekiller Roman sorunlarını rapor halinde topladı, Valiye sundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 16:41

CHP'li vekiller Roman sorunlarını rapor halinde topladı, Vali'ye sundu

Haberin Devamı

İZMİR'den seçilen ülkenin ilk Roman milletvekili CHP'li Özcan Purçu, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile Manisa genelinde yaptıkları görüşmelerin ardından ortaya çıkardıkları Roman sorunu raporunu, Vali Mustafa Hakan Güvençer'e teslim etti.

CHP'li milletvekilleri Özcan Purçu ve Tur Yıldız Biçer, kent genelinde yaptıkları ziyaretlerle Manisa'da yaşayan Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Görüşmelerde Romanların sorunlarını dinleyen CHP'li milletvekilleri, sıkıntıları rapor haline getirip, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'e teslim etti.

Basın mensuplarına açıklama yapan, Romanların yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla oluşturulan 'Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve 1. Aşama Eylem Planı'nın masada kaldığını belirten CHP'li milletvekilleri, Romanların yaşam kalitesi düzeltilmemesi yüzünden böyle bir rapor hazırladıklarını kaydetti. Manisa Valiliği öncülüğünde ülkeye örnek olacak çalışmalar yapmak istediklerini, Vali Güvençer'den olumlu yanıtlar aldıklarını belirtti. CHP'li Biçer, Selendi olayı olarak bilinen ve Roman vatandaşların kentten zorunlu göçe zorlandıklarını söylediği Selimşahlar Mahallesi'nde yaşayan Roman çocuklarının okul kıyafetleri olmadığı için okula alınmadıklarını belirtti. Valinin yaklaşık 90 çocuğa okul kıyafeti sözü verdiğini, ayakkabıları da dahil olmak üzere tüm okul kıyafetlerinin alınacağını ve ayrıca eskiden belde olan mahallede lise olmaması nedeniyle öğrenimine Manisa merkezde devam etmek zorunda kalan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle liseye devam edemeyen yaklaşık 30 çocuğun, yol ve yemek masraflarının karşılanacağını, Soma ve Kırkağaç ilçeleri başta olmak üzere Roman mahallerine çocuk parkı yapılacağının sözünü verdiğini ifade etti. CHP'li Vekillerin hazırladığı raporda, Roman vatandaşların eğitim, sağlık, barınma, sosyal imkanların yetersizliği, işsizlik ve ötekileştirilme problemi gibi pek çok soruna yer verildiği belirtildi.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!