CHP'li Tekin Bingöl sordu, 'Nerede bizim istihbarat?'

Güncelleme Tarihi:

CHPli Tekin Bingöl sordu, Nerede bizim istihbarat
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 16:06

CHP'li Tekin Bingöl sordu, 'Nerede bizim istihbarat?'

Haberin Devamı

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Uşak'a yaptığı ziyarette son dönemde artan terör olaylarına dikkat çekerek "Elini kolunu sallayan ülkemize girip çıkıyor. Yakaladıklarını sınır dışı ediyorlar, yakalamadıkları da Türkiye'de katliam yapıyor. Nerede bizim istihbarat teşkilatı?" dedi.
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İl Başkanı Ali Karaoba, Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazdan ve partililer tarafından karşılanan CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, Uşak İl Başkanlığı binasında partililere seslenerek hükümeti eleştirdi. Karaman'da yurtta kalan öğrencilere cinsel istismar konusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun açıklamalarının son derece talihsiz olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Bir kadının bir annenin bu açıklamayı yapması hepimizi üzmüştür. Bunu sayılarla ifade etmek gibi yanlış bir anlayış maalesef AKP zihniyetinin bir eseridir. Sayın Bakan'a sormak lazım. Kaç kez cinsel istismar ve taciz olayı yapılırsa değer taşıyor? Daha dün Artvin'de İmam Hatip Lisesi'nde bir öğretmenin 15 yıldır öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı. Hemen her yerde bu tür cinsel taciz ve istismar olayları kamuoyu ile paylaşılıyor. Ama sayın bakan 'Bir kereden bir şey olmaz' gibi talihsiz, son derece kabul edilemez bir açıklama yapmıştır. Özellikle bir kadın Bakan'ın bunu yapmış olması üzüntü veriyor" dedi.
Son günlerde yaşanan terör olaylarına bağlı olarak, iktidarın Türkiye'yi bir ateş çemberinin içine attığını öne süren Bingöl, "Belçika'da yaşanan terör saldırısında 35 vatandaş hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı bir açıklama yaptı: 'Biz bu teröristleri yakalayıp sınır dışı etmiştik.' Ben de soruyorum sayın Cumhurbaşkanı, bu teröristlerin bizim topraklarımızda ne işi var? Burası yol geçen hanı mı? Siz bu ülkenin sınırlarını kevgire döndürdünüz. Elini kolunu sallayan girip çıkıyor. Yakaladıklarını sınır dışı ediyorlar, yakalamadıkları da Türkiye'de katliam yapıyor. Nerede bizim istihbarat teşkilatı?" diye konuştu.
"CHP İKTİDARINDA PANDORANIN KUTUSU AÇILACAK"
2002 seçimlerinde AK Parti'nin yolsuzlukları bitirme sözüyle iktidara geldiğini ifade eden Tekin Bingöl, şöyle konuştu:
"2002 yılında dediler ki; 'hortumları keseceğiz'. Bunlar o hortumları kestiler, büyük çaplı borularla kendilerine bağladılar. Hortumlara şükrettik, o denli yolsuzluk var. 17-25 Aralık yolsuzlukları ortalığa saçıldı. Reza Zarrap diye birisi çıktı. Evlerde devasa kasalar, ayakkabı kutuları çıkıyor altından Reza Zarrap çıkıyor. Halk Bankası'nda kutu kutu paralar çıkıyor, işin ucu Reza Zarrap'a gidiyor. Şimdi Zarrap Amerika'da. Bugüne kadar neden böyle insanlara yol verildi çünkü menfaat ilişkileri var. O beş götürürken baktık ki bakanlar ve yandaşları 10 götürüyormuş. Daha o ilişkiler ortaya çıkmadı. İnşallah iktidar değişikliğinde CHP iktidarında pandoranın kutusu açılacak, daha ne ayakkabı kutuları, ne kasalar, ne sıfırlamalar göreceğiz."
"İKTİDAR SADECE TAZİYE DİLİYOR"
Türkiye'nin kötü günler geçirdiğini, Türkiye'nin her yerinin terör alanı olduğunu öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, "Haber saati geldiğinde acaba yeni bir şehit haberimi alacağız, yeni bir acıyla mı karşılaşacağız, yeni bir patlamamı duyacağız diyerek endişe içindeyiz. Terör önceden doğu ve güneydoğu da idi, ama şimdi İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve artık Türkiye'nin her yerindedir. 14 yıldır iktidar olan bu hükümet bu ülkeyi sıfır terörle almıştı. Türkiye'de öyle bir hale geldik ki artık terörden başka bir şeyi konuşamıyoruz. Her gün kaybettiğimiz vatan evlatları hepimizi derinden üzüyor. Bunlardan sorumlu olan iktidar sadece taziye dileyerek, bu katliamları gerçekleştirenleri lanetleyerek görevine devam ediyor. Bunun bir sorumlusu olmalı. Bu ülkenin hiçbir yerinde güvenliğimiz söz konusu değil. Gittiğimiz her yerde gördüğümüz tablo, gözyaşı, endişe, yoksulluk, adaletsizlik ve haksızlık" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, Genel Başkan Tarım Danışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve partinin Uşak Koordinatörü ve Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Uşak Şeker Fabrikası ve bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaretin ardından kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!