CHP'li Öztürk Yılmaz: Musul Konsolosluğu'ndaki çiçekler, güvercinler, anılarım yok oldu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Öztürk Yılmaz: Musul Konsolosluğundaki çiçekler, güvercinler, anılarım yok oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 12:44

CHP'li Öztürk Yılmaz: Musul Konsolosluğu'ndaki çiçekler, güvercinler, anılarım yok oldu

Haberin Devamı

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA) - IRAK'ın Musul kentinin DEAŞ'ten temizlenmesi sırasında geçen hafta terör örgütünden alınan Tayaran Mahallesi'ndeki Türkiye'nin Musul Başkonsolosluk binasının yıkılmış görüntüleri, DEAŞ tarafından kaçırılana kadar burada Başkonsolos olarak görev yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ı çok üzdü. Yaklaşık 2 yıl Musul'da kaldığını ve orasını ikinci vatanı olarak gördüğünü söyleyen Yılmaz, "Bahçeye ektiğimiz çiçekler, beslediğimiz güvercinler ve bütün anılarımız yok oldu" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce görev yaptığı Musul Başkonsolosluğu yerleşkesinin yerle bir edilmiş son haline çok üzüldüğünü söyledi. Musul'da kaldığı 2 yıllık sürede yeni bir sistem kurduğunu, Konsolosluğun sadece duvarlar arkasında hizmet veren bir kurum değil, bütün Musullulara hizmet eden bir yer haline geldiğini söyleyen Yılmaz, "Binayı bütün halka açmıştık, insanlar sabah valiliğe gitmeden gelip önce bizimle görüşürlerdi. Orada bulunan Araplar, Kürtler ve Ezidiler ile çok iyi ilişkiler geliştirmiştik. Kentin nabzı adeta orada atıyordu. Orada bir çok anımız var. İki kez bombalandı, bir kez suikaste uğradım. Güzel günlerimiz oldu. Son halini görünce çok duygulandım ve hüzünlendim" dedi.
SAVAŞTAN ÖNCE ORASI GÜL BAHÇESİ GİBİYDİ
Musul'u ikinci vatanı olarak gördüğünü ve kendilerini ancak esaret ile oradan çıkarıldığını söyleyen eski Başkonsolos olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Orada tek başıma kaldığım için sıkıldığımda çiçekler ekerdim, onları sulardım. Irak'ta şehit olan güvenlik görevlilerinin sembolik mezarları vardı onları onarmıştık. Güvercinlerimiz vardı onları beslerdik. Bombalama ile hepsi bütün anılarımız ile birlikte yok oldu. Allah'tan bir gün oraya yeniden ölmeden farklı bir şekilde gitmek isterim. Savaş ve iç çatışmalara rağmen Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu bir gül bahçesi gibiydi şimdi hepsi yok oldu" diye konuştu.
BAKAN DAVUTOĞLU AÇILIŞINI YAPMIŞTI
DEAŞ'ın, 11 Haziran 2014 tarihinde saldırdığı ve Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın da aralarında olduğu 49 kişiyi rehin aldığı Teyaran Mahallesindeki Türk Başkonsolosluğu, dönemin Dışişşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından 31 Ekim 2009 tarihinde açılmıştı. Eski bakanlardan Zafer Çağlayan'ın da katıldığı törende, Bakanlar Davutoğlu ve Çağlayan'a Arap atları hediye edilmişti. Konsolosluk bahçesinde Irak topraklarında şehit olan Türk güvenlik görevlileri için sembolik mezarlar yaptırılmıştı. Musul Başkonsolosluğu yerleşkesi 4 Nisan 2016 tarihinde, DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu üyesi ülkelere ait savaş uçakları tarafından hedef alınmıştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!