CHP'li meclis üyesi Kotan: Meclis üyesinden terörist çıkarmaya çalışıldı

Güncelleme Tarihi:

CHPli meclis üyesi Kotan: Meclis üyesinden terörist çıkarmaya çalışıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 16:04

CHP'li meclis üyesi Kotan: Meclis üyesinden terörist çıkarmaya çalışıldı

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Cem Kotan, müdahil olmadığı bir protesto gösterisi sonrasında gözaltına alınmasına yönelik, Antalya'daki büyük rant projelerine karşı gelişen tepki ve muhalefeti boğmak amacıyla bir telaş olduğunu söyledi.

Antalya'da 20 Şubat günü tutuklanan Halkevleri üyelerinin duruşmasını izledikten sonra gözaltına alınan 10 kişi arasında yer alan Muratpaşa Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Cem Kotan, partisinin Muratpaşa İlçe Örgütü'nde basın açıklaması yaptı. CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve partililerin destek verdiği basın açıklamasında Kotan, adliyedeki duruşmanın ardından aracına doğru giderken, 40-50 metre ileride gençlerle polis arasında arbede yaşandığını söyledi. Olayları yatıştırmaya çalıştığını belirten Kotan, “Gözaltına alınma talimatı ile yola çekildim ve gözaltına alındım. 4 gün gözaltında tutularak aslı astarı olmayan suçlamalar yöneltilerek tutuklanmam sağlanmaya çalışıldı. Gezi eylemleri sonrasında yazdığım ve hiçbiri suç unsuru barındırmayan paylaşımlar dosyaya eklenerek belediye meclis üyesinden terörist çıkarmaya çalışıldı" dedi.

LİNÇ KÜLTÜRÜ

Partisinin Afrin operasyonuna tam destek verdiğini hatırlatan Kotan, “CHP terörün yanında algısını oluşturmaya çalışanlar, ülke genelinde egemen kılmaya çalıştıkları linç kültürünü Antalyamıza bulaştırmaya gayret etmektedirler. Milli duygular üzerinden şahsımı karalamaya çalışanların asıl amacının bu aralar kentimizde kotarmaya çalıştıkları büyük rant projelerine karşı gelişen tepkiyi ve muhalefeti boğmaya yönelik bir telaşıdır" diye konuştu.

'TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ DOĞRU SÖYLÜYORDU'

Kotan'a destek veren milletvekili Mustafa Akaydın ise fikirlerin beyan edilmesinin Türkiye'de yok edildiğini, bunun kendisini üzdüğünü söyledi. Fikirlerine katılmadıkları kişilerin bile bu haklarını kullanmasına yönelik her yerde yanlarında olacaklarını belirten Akaydın, “Türk Tabipler Birliği'nin başından da benzer olaylar geçti. Tek suçları savaş karşıtı olmak ve savaşın önemli bir sağlık sorunu olduğunu ifade etmekti. Doğru söylüyorlardı. Bana da söylemimden dolayı linç uygulaması yaptılar. Tayyip Bey emrettiği için fezleke düzenlendi. Yapmak istedikleri, en temel hak ve özgürlükleri savunan insanları terörist ilan etmek. Yeni moda bu, ya PKK'lı ya FETÖ'cu damgasını alınlarına vurmak. Bu bizi mücadelemizden yıldırmayacaktır" diye konuştu.

Barış akademisyenlerini her zaman savunduğunu belirten Akaydın, “Bu bildirinin altına ben imza atmayabilirdim. Bu arkadaşların salıverilmesini istiyorum. Bir umut ışığı İzmir'den geldi, umarım devamı gelir. Türkiye'nin özet olarak yaşadığı bir diktatörlüktür" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!