CHP'li Köksal Dinar'da

Güncelleme Tarihi:

CHPli Köksal Dinarda
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 11:47

CHP'li Köksal Dinar'da

Haberin Devamı

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA) - CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Dinar ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlarını teslim alan hak sahiplerinden ilk sözleşmeye aykırı olarak yüksek fiyat talep edildiğini belirterek, sorunun çözülmesini istedi.

Dinar merkez Suçıkan Mahallesi'nde 2012 yılında kentsel dönüşüm kapsamında 86 konutluk proje yapıldı. Konutlardan tamamlanan 51'ini teslim alan hak sahipleri, firmanın ilk başta imzalanan sözleşmeye rağmen kendilerinden yüksek fiyat talep ettiğini iddia etti. Hak sahipleri CHP Milletvekili Burcu Köksal'a durumu iletti. Milletvekili Köksal da Dinar'a gelerek hak sahipleriyle görüştü.

MAHALLEDE İNCELEME

İlçe Başkanı Mevlüt Er'in eşlik ettiği Milletvekili Köksal, CHP ilçe başkanlığında hak sahiplerini dinledi. Daha sonra Suçıkan Mahallesi'ne giderek konutları da inceleyen Köksal, "Bu konutlar yapılmadan önce kişilerin istimlak edilen yerlerine binaen yapılan sözleşmede konut bedeli olarak 113 bin lira biçilmiş ve buradaki 51 hak sahibi de 113 bin lira bedelle sözleşmeyi imzalayıp kabul etmiş. Fakat bugün görüyoruz ki 2018 yılında 113 bin lira olan sözleşme bedeli rafa kaldırılmış ve buradaki 51 arkadaşımızdan yeni bedel olarak 220 bin ile 230 bin bedel istenmiş" dedi.

'İKİ KATI DAHA BEDEL İSTENİYOR'

Ortada çok büyük bir mağduriyet olduğunu vurgulayan Köksal, "Bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Ama Dinar'da artık insanların bu çektiği çilenin sona ermesini istiyoruz. Bu insanlar son gıdım ellerinde kalan mal varlıklarını inanarak, güvenerek sözleşmeyi imzalayarak vermişler ve bugün karşılaştıkları tabloda imzaladıkları sözleşmenin yaklaşık iki katı daha bedel isteniyor. Nereden verecekler?" diye konuştu.

ÇİVRİL YOLUNDA İNCELEME YAPTI

Milletvekili Burcu Köksal daha sonra kapalı olan Çivril yolunda incelemede bulundu. Yol yüzünden 3 mahalleye doğalgaz gelmediğini söyleyen Köksal, "Bu yol açılmadığı için eski yol da karayolları tarafından devredilemiyor. Dolayısıyla eski yol devredilemediği için o mahalleler doğalgaz alamıyor. Yeni yol kullanıma açılamıyor. Burada da büyük bir mağduriyet var. Bir an önce bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor. Bunun takipçisi olacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!