CHP’li Kayışoğlu, Doğancı Barajı çevresindeki kirliliğe dikkat çekti

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Kayışoğlu, Doğancı Barajı çevresindeki kirliliğe dikkat çekti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 12:41

CHP’li Kayışoğlu, Doğancı Barajı çevresindeki kirliliğe dikkat çekti

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ile Kütahya’nın Tavşanlı, Balıkesir’in Dursunbey ilçelerini de Bursa’ya bağlayan karayolu üzerinde köprü görevi yapan Doğancı Barajı’ndaki kirliliğe dikkat çekti.

Bölgeyi Bursa’nın en güzel köşelerinden birisi olarak niteleyen CHP Doğa Hakları İzleme Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Doğancı Barajı’nın çok güzel bir manzarası var. Ancak, bu manzaranın keyfini çıkarmak isteyenler, kirletmek zorunda değiller. Burada yorgandan şişeye kadar her türlü çöp var. Manzarasını beğendiğimiz Doğancı’yı kirletmeden bu güzellikleri gelecek nesillere taşımak için özellikle de bu bölgenin farkında olanlara büyük iş düşüyor” uyarısında bulundu.

Doğancı Barajı’nın gövdesinin Bursa’nın üç ilçesiyle Balıkesir ve Kütahya’nın ilçeleriyle ulaşımı sağlanması için köprü olarak kullanıldığını, bunun dünyada pek örneğinin olmadığını dile getiren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Uzun yıllardır bu durum değişmedi. Daha önce tehlikeli madde taşıyan tankerler de Doğancı Barajı’nın gövdesinden geçip gidiyordu. Bursa’nın içme suyunu karşılayan Doğancı Barajı’nın aslında Bursa için özellikle de Nilüfer ilçesi için ne kadar büyük bir tehlike oluşturduğu ortadayken, var olan projede hala bir ilerleme sağlanmaması düşündürücüdür” diye konuştu.

Bursa ile dağ ilçeleri arasında ulaşımı rahatlatacak yol çalışmasının yıllardır devam ettiğini, bir türlü bitirilemediğini dile getiren Altaca Kayışoğlu, şöyle devam etti:
“Doğancı Barajı’nın gövdesinin artık köprü olarak kullanılması doğru değil.

Bir an önce Doğancı Baraj kimliğini kazanmalı, bölge için hayati önem taşıyan yol çalışması ivedilikle hızlandırılmalıdır. Dağ ilçeleriyle Bursa arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak projeye sadece ilçelerle Bursa’nın bağlantısını sağlıyor diye de bakmamak lazım. Bugün bile Akdeniz bölgesine en kısa yol dağ yöresinden geçiyor, Kütahya üzerinden aşağılara iniyor”  

Yol çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte tarımın artık besleyemediği bölgede, yöreye uygun sanayileşmenin de önünün açılacağını vurgulayan Kayışoğlu,  “Bölgede göç devam ediyor. Bunun nedeni işsizlik. Tarımdan yeterince gelir elde edilememesi gençlerin Bursa’ya göç etmesine neden oluyor. Bunu tersine çevirmenin en önemli yolu, yıllardır bitirilemeyen bu projedir. Yol bir an önce bitmeli, projeler ölü kalmamalıdır. Bursa’yı Ankara’da temsil eden milletvekili arkadaşlarımıza burada görev düşüyor. Bursa için iş üretme zamanıdır. Ankara’ya aktardığı payın karşılığını alması gerekir” dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!