CHP'li kadınlardan Bakan Ramazanoğlu'na tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPli kadınlardan Bakan Ramazanoğluna tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 14:10

CHP'li kadınlardan Bakan Ramazanoğlu'na tepki

Haberin Devamı

Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR, (DHA)- CHP Eskişehir İl Kadın Kolları üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu istifaya çağırdı.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Karaman'da çocukların cinsel istismara uğradığını söyleyen Kahya, bu olay karşısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun yaptığı açıklamalarını eleştirdi. Figen Kahya şöyle konuştu:
"Karaman'da çocuklarımızın cinsel istismara uğraması bizi yürükten yaralamıştır. Mevcut iktidar planlı olarak eğitim sistemimizi dejenere ederken, çocuklarımızı denetimsiz Kuran kurslarında eğitimcilikle ilgisi olmayan bir güruhun eline teslim etmiştir. Bu üzücü olay çocuk istismarının toplumumuzda ne denli ciddi ve kapalı kalmış bir konu olduğunu bir kez daha göstermektedir. Ülkemizde sosyal devlete olan gereksinim her geçen gün artmakta, Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu 'Bir defa böyle bir olay yaşanması, Ensar Vakfı'nın kötülenmesi için gerekçe olamaz' diyerek çocuklarımıza yaşatılan acıyı daha da derinleştirmiştir. Siyasi erkin başındaki bu kişi, taciz ve tecavüze uğramış çocuklara sahip çıkamıyorsa ve elde ettikleri güç, çocuğu ve kadını bu tür maruziyetlerden koruyamıyorsa bu asla kabul edilemez bir durumdur. Söz konusu bakan hemen istifa etmelidir. Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak çocuklarımızın korunması, geleceğimizin korunması, çocuk haklarının savunulması için devleti tüm kurumlarını ve sivil toplum örgütlerini göreve çağırıyoruz."
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!