CHP’li Gök: Ayhan Oğan isimli bir meczup çıktı, siz o sözü ona söyletenlere bakın

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Gök: Ayhan Oğan isimli bir meczup çıktı, siz o sözü ona söyletenlere bakın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 15:06

CHP’li Gök: Ayhan Oğan isimli bir meczup çıktı, siz o sözü ona söyletenlere bakın

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)- CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Samsun'da stada izinsiz olduğu gerekçesiyle 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa' pankartının alınmamasını tepki göstererek, "Türkiye’de herkes şunu iyi bilsin ki, Mustafa Kemal Paşa’nın adını anmak, posterlerini taşımak, sloganlarını taşımak hiçbir izne tabi değildir" dedi. Ak Parti eski MKYK üyesi Ayhan Ogan'ın 'Yeni bir devlet kuruyoruz' dediğini de hatırlatan Levent Gök, "İşte böyle bir ortamda bir Ayhan Oğan isimli bir meczup çıktı. O sözü ona söyletenlere bakın" diye konuştu.
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve İl Başkanı Feyzullah Keskin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Levent Gök, sözlerine, 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa' diyerek başladı. Samsun'da dün Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa maçına taraftarların hazırladığı 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa' pankartının izin alınmadığı gerekçesiyle stada alınmamasına gösteren Gök, şunları söyledi:
"Buradan şiddetle kınıyorum. Mustafa Kemal Paşa’nın kimseden izin almaya ihtiyacı yoktur. Mustafa Kemal  Paşa için hiçbir yurttaşımızın kimsenden izin almaya ihtiyacı yoktur. Mustafa Kemal modern Türkiye’nin kurucusudur. Herkes varlığını ona borçludur. Cumhuriyet'in ilkelerine borçludur. Böyle densizlikle Mustafa  Kemal Paşa gibi hepimizi  saran ve hepimizi birleştiren slogana dahi tahammül edemeyen bu zihniyet 15 yıllık AKP iktidarının Türkiye’ye getirdiği bir başka dayatmadır. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleri statlarda asılacak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Paşa’nın  onu yaşa diyen bağrına basan sloganımıza izin vermeyecekler. Hadi bre densizler. Herkes işine. Biz Mustafa Kemalsiz ne yaşarız, ne de yaparız ne de Mustafa Kemal’in  yaşamasına izin vermeyenlere biz izin vermeyiz. Onun ismine, resmine, sloganlarına dahi tahammül  edemeyen zihniyet bilsin ki tarihin çöplüğünde mutlaka kalacaktır ama Mustafa Kemal Paşa ilelebet sonsuza kadar Türkiye ve dünyanın  saygın bir lideri olarak yaşayacaktır.”
Levent Gök, stada bu pankartı almayan hakkında derhal soruşturma açılması gerektiğini belirterek, "Türkiye Devleti’nin kurucusuna yapılan bu saygısızlığa karşı iktidar partisinin daha henüz bir açıklamasını dahi göremedik. Ne diyorlar?” dedi.
“O SÖZÜ ONA SÖYLETENLERE BAKIN”
Basın toplantısında "Yeni bir devlet kuruluyor" yönünde açıklama yapan AK Parti eski MKYK üyesi ve aynı zamanda Sivil Dayanışma Platformu (SDP) Başkanı Ayhan Oğan’a da tepki gösteren CHP’li Gök, şöyle dedi:
"İşte böyle bir ortamda bir Ayhan Oğan isimli bir meczup çıktı, bir yeni devlet kurmaktan bahsetti.  O devletin kurucu liderinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu  ifade etti. Şaşırdınız mı? Şaşırmadık. Sahibinin sesi Ayhan Oğan. Siz esas  Ayhan Oğan’ı değil, o sözü ona söyletenlere bakın. O boşuna söylenmiş bir söz değil. Boşuna Ayhan Oğan’ın  dilinden çıkarılmış bir söz değil. Bilinçli, planlı bir iktidar  uygulamasına tanık olduk.  İktidar partisi uygulamalarına baktığınız da,  kıyısından, köşesinden geçerek hafifi bir eleştiri yapmak suretiyle işte  partimizin eski bir yöneticisi denilmek suretiyle  adını koymadılar o söylenen  sözlere karşılık ne tepki vereceklerinin. Söyledikleri partilerinin eski bir yöneticisi olduğu. Partinizin üyesi. Peki ne yapıyorsunuz? Bir şey yapmıyorlar. Genel Başkanlarından bir söz duydunuz mu? Bu ülkenin birliğini sağlamakla görevli Cumhurbaşkanından bir söz yok mu? Başbakan da kıyısından köşesinden bir şeyler söyledi  ama bunlar bilinçli planlı.”
"BAHÇELİ VEBAL ALTINDADIR"
Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de hedef alan Levent Gök, "Biz bu tabloyu biliyoruz. Sergilenmek istenen oyunun farkındayız. Herkes farkında bir de Devlet Bahçeli farkında olabilse" dedi.
Levent Gök, Meclis'te anayasa değişikliği görüşülürken iktidar partisinden bir komisyon üyesinin 'Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesini dahi konuşabiliriz' dediği, buna rağmen Devlet Bahçeli'nin 'ikna odasına alınarak' anayasa değişikliğine destek vermesinin sağlandığını anlattı.  Levent Gök, "Devlet  Bahçeli yüksek perdeden konuşuyor ama  daha bu gerçeği görmeyecek misiniz? Türkiye’de oynanan oyunu görmeyecek misiniz? Bunu vebalini nasıl taşıyacaksınız, ne kadar taşıyacaksınız? Türkiye’de getirilen ortam Ayhan Oğan gibi meczuplara, Türkiye’nin kuruluşu ile ilgili  Cumhuriyet’in lideri ile ilgili söz söyletebilme  fırsatı veriyoruz. Bunun birinci sorumlusu Devlet Bahçeli’dir. Devlet  Bahçeli büyük bir vebal altındadır. Bunları bu konuşma fırsatını veren  bu tabloyu yaratan birinci derece aktördür" dedi.
Çanakkale’de 26 Ağustos’ta Adalet Kurultayı da yapacaklarını ifade eden Gök, "CHP sindirilen, korkutulan milyonlar için görevini yapıyor. Adalet yürüyüşü korku imparatorluğunu Türkiye’de yıktı. Milyonlar, yine demokrasi şenliğinde buluşacak” diye konuştu.
CHP Grup Başkanvekili, Kayseri'deki temasları sırasında Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Gök burada yaptığı konuşmada "CHP olarak bir ayrıcalık istemiyoruz. Doğru habercilik, adil habercilik istiyoruz'' dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!