CHP’li Çam, önergelerinin reddedilmesine tepki gösterdi

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Çam, önergelerinin reddedilmesine tepki gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 10:19

CHP’li Çam, önergelerinin reddedilmesine tepki gösterdi

Haberin Devamı

TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, toplumun her kesimini ilgilendiren önerilerinin AK Parti milletvekilleri tarafından reddedildiğini söyledi.

Tüm vatandaşların daha iyi yaşaması, daha iyi hizmet alması için bütçe komisyonu üyesi CHP milletvekillerinin sunduğu bütçe önergelerinin tamamının AK Parti’li milletvekilleri tarafından reddedildiğini vurgulayan Musa Çam, "Bizlere gelen istekler, toplumda yaraya dönüşmüş sorunlar konusunda hazırladığımız önergelerimizin reddi, toplumun her görüşten her kesiminin isteğinin reddidir" dedi. Reddedilen önergelere değinen Çam, şunları söyledi:

"Daha iyi sağlık hizmeti için 30 bin hemşire, 50 bin doktor istihdamı önergemiz reddedildi! Demek ki daha iyi sağlık hizmeti sunulmak istenmiyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde daha iyi bir eğitim için 40 bin öğretmen ataması önergemiz AKP gurubu tarafından reddedildi. Eğitim sistemi sorunlarımız almış başını giderken öğretmen açığı ve atanamayan öğretmenlerin intihara kadar giden bunalımları AKP’lilerin maalesef umurunda değil. Emeklilikte yaşa takılanlar için verdiğimiz önerge AKP milletvekilleri tarafından reddedildi. Bu kardeşlerimizin yıllardır süren mücadelesini, kangren olmuş sorunlarını AKP’li milletvekilleri önemsemedi, önemsemiyor. Polis kardeşlerimizin 3600 gösterge önerimizi AKP milletvekilleri reddetti. Cem evlerinin ve diğer ibadethanelerin bazı giderlerinin karşılanması önergemiz reddedildi. Eğitim emekçisi öğretmenlerimizin 3600 göstergesi AKP milletvekilleri tarafından reddedildi. Elektrik faturalarımızda TRT payı, kayıp kaçak, sayaç okuma bedellerinin çıkarılması önergemiz AKP milletvekilleri tarafından reddedildi. Çünkü hepimizin cebinden çıkan paralar onların umrunda değil, kurdukları rant düzeni devam etsin başka bir şey düşündükleri yok."

Engelliler, emekliler, asgari ücretliler için de önergeler verdiklerini ifade eden CHP’li Çam, "Engelli kardeşlerimizi düşündük, elektrik ve doğalgaz faturalarında indirim sağlanmasını önerdik yine AKP milletvekilleri tarafından reddedildi. Asgari ücretin vergi dışı kalması için verdiğimiz önerge reddedildi. Yatlara, kotralara, gemiciklere ÖTV ve KDV istisnası var, çiftçimize yok dedik, önerge verdik, AKP grubu önergemizi reddetti. Emeklilerimize ramazan ve kurban bayramında verilmek üzere iki maaş ikramiye önergemiz reddedildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 2 bin arkeolog ve sanat tarihçisi önergemiz AKP milletvekilleri tarafından reddedildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na 20 bin gıda, ziraat, veteriner mühendisi kadrosu verilsin dedik, önergemiz reddedildi" diye konuştu.

Sırf muhalefetten geliyor diye içeriğine bile bakılmadan reddedilen önergelerin kabul görmediği bir bütçe komisyonunu geride bıraktıklarını belirten Milletvekili Çam, "Örtülü ödeneklerle milyonların nereye harcandığı belli değilken, bizim toplumun her kesimi için istediğimiz bütçeler ret yedi. Kime yaradığı belli olmayan bütçemiz hayırlı olsun" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!