CHP'li Budak: Türkiye para bolluğunda eğitim ve gelişmeye değil betona yatırım yaptı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Budak: Türkiye para bolluğunda eğitim ve gelişmeye değil betona yatırım yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 17:45

CHP'li Budak: Türkiye para bolluğunda eğitim ve gelişmeye değil betona yatırım yaptı

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN/ EDİRNE,(DHA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Türkiye'nin yanlış alanlara yatırım yaptığı için ekonomik kötü durumda olduğunu öne sürerek, "Türkiye para bolluğunda eğitim ve gelişmeye değil betona yatırım yaptı. Bu nedenle ekonomide bugün bu durumdayız. Öte yandan başkanlık sistemi tartışmaları da ekonomi üzerinde çok olumsuz hava yaratıyor" dedi.
Edirne Genç İşadamları Derneği, '2017'ye girerken Türkiye ekonomisi' konferansı düzenledi. Konferansa CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Ekonomist-Yazar Çetin Ünsalan'ın moderatörlüğünde düzenlenen konferansa konuşan ekonomi uzmanı CHP Tekirdağ milletvekili Faik Öztrak ekonomide kırılmanın 2007'den itibaren başladığını söyledi.
Dolar karşısında Türk lirasının değer kaybını durdurabilmek için Merkez Bankası'nın dolar satma kabiliyeti olmasına rağmen gerekli rezervi yapmadığını öne süren Öztrak, "Son günlerde ekonomiden sorumlu bakanın 'döviz piyasasına döviz satarak müdahale etme usulü geride kaldı' demesine bakmayın. Böyle bir şey yok, döviz satacak kabiliyetiniz yok çünkü döviz biriktirmediniz. Türkiye ekonomisi için en büyük eleştirilerden biri bu. Bu yağışlı günlerin geleceğini bile bile rezervlerini güçlendirmediler. Şimdi bu düşük rezervle kampanya yapıyorlar. 'Efendim bu kriz dışarıdan tetikleniyor, vatandaş dövizlerini satsın' diyorlar. Ben açık söylüyorum, vatandaş dövizini satarsa birileri gidecek bu dövizi alacak ve zengin olacak. Kimi zengin etmeye çalışıyorlar? Yani siz hiçbir tedbir almamışsınız, doların düşmesine yönelik hiçbir önleminiz yok. Değiştirdiğiniz hiçbir şey yok, vatandaşa dövizini satmasını söylüyorsunuz. Bunların hepsinin nedeni 2007'den sonra ekonomide başlayan kırılganlığın sonuçlarıdır" dedi.
"EĞİTİME DEĞİL BETONA YATIRIM YAPILDI"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ise Türkiye'nin yanlış alanlara yatırım yaptığını öne sürdü. Bu nedenle ülkenin ekonomik olarak kötü durumda olduğunu belirten Budak, "Türkiye para bolluğunda eğitim ve gelişmeye değil betona yatırım yaptı. Bu nedenle ekonomide bugün bu durumdayız. Öte yandan başkanlık sistemi tartışmaları da ekonomi üzerinde çok olumsuz hava yaratıyor. Bununla birlikte Suriye'yle şu an savaş halindeyiz ve oradan 10 yıl gibi bir süre çıkmama ihtimalimiz var. Bunların hepsini topladığımızda güvenlik olmadığı için turizm sektöründe de etkileniyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!