CHP'li Aldan, Bakan Arslan'a Göcek 2 Tüneli'ni sordu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Aldan, Bakan Arslana Göcek 2 Tünelini sordu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 15:48

CHP'li Aldan, Bakan Arslan'a Göcek 2 Tüneli'ni sordu

Haberin Devamı

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Göcek Tünelleri ile ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından cevaplanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.



CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, bu yılın başında tekrar zam gören Göcek 1 Tüneli'nde tek geçiş için motosikletlerden 2, otomobillerden 4.5, kamyonetlerden 6, kamyonlardan 9 ve TIR'lardan 13 lira ücret alındığını hatırlattı. Tünelin su sızdırdığı için bakıma alınacağı yerine Göcek 2 Tüneli'nin hizmet vereceğini belirten CHP'li Aldan, işletmenin de yine Göcek 1 Tüneli'ni işleten firmaya verileceği yönünde iddialar olduğunu efade etti.



CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "Muğla- Antalya Karayolunu birbirine bağlayan Göcek Tüneli, Tinsa İnşaat ve Sanayi Limited Şirketi tarafından 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle inşa edilmiş ve 9 Eylül 2006'da hizmete açılmıştır. Dokuz yıldan bu yana özel sektör tarafından işletilen gidiş-geliş olarak kullanılan tünelin yanına, trafiğin daha da rahatlaması için Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı üstlenilen 868 metre tüp uzunluğuna sahip, toplamda 964 metre uzunluğundaki Göcek 2 Tüneli, inşaatı tamamlanmasına rağmen, yıllardır hizmete açılmamıştır. Halen, sadece 900 metre uzunluğundaki Göcek 1 Tüneli'nde tek geçiş için, motosikletlerden 2, otomobillerden 4.5, kamyonetlerden 6, kamyonlardan 9 ve TIR'lardan 13 lira ücret alınmaktadır. Bütün bunların yanında son günlerde, Göcek 1 Tüneli'nin bakıma alınacağı ve trafiğin yapımı biten Göcek 2 Tüneline yönlendirileceği, işletmenin de yine Göcek 1 Tünelini işleten firmaya verileceği iddia edilmektedir. Oysa, 7 Haziran seçimleri öncesi dönemin başbakanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muğla'da yaptığı mitingde, Göcek 2 Tüneli'nin ücretsiz olacağını sözünü vermiştir" dedi.



CHP Milletvekili Aldan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın cevaplaması talebiyle şu soruları yöneltti: "Göcek 1 Tüneli'nin su sızdırdığı için bakıma alınacağı, trafiğin Göcek 2 Tüneli'nden sağlanacağı, işletmenin de aynı firmaya verileceği ve ücretli olacağı iddiaları doğru mudur? Yapımı bittiği halde neden Göcek 2 Tüneli'nin hizmete alınması ısrarla geciktirilmektedir? Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçişlerinde devlet katkısı ile indirim yapılırken, toplam uzunluğu bir kilometreyi bulmayan Göcek 1 Tüneli'nin geçiş ücretlerinde hazine katkısı ile indirim yapılmaması bölgesel ayrımcılık değil midir? Bölge insanımızın her geçişte büyük tepki gösterdiği Göcek 1 Tüneli'ni devletleştirerek sorunu bütünüyle çözmeyi düşünüyor musunuz?"

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF





 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!