CHP'den Kubilay çağrısı

Güncelleme Tarihi:

CHPden Kubilay çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 16:34

CHP'den Kubilay çağrısı

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven yaptığı çağrıyla, tüm İzmirlileri 23 Aralık'ta Menemen'de , Menemen Belediyesi tarafından düzenlenecek olan, Devrim Şehidi Kubilay'ı Anma yürüyüşü ve törenlerine katılmaya davet etti.

23 Aralık 1930 tarihinde Menemen'de şeriat isteyenlerin başlattıkları isyanı bastırmaya çalışırken şehit olan Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın şehit edilişinin 86. yıldönümü sebebiyle Menemen Belediyesi tarafından düzenlenecek törenlere CHP İzmir'den katılım çağrısı geldi. " Tüm Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri ve Türkiye sevdalılarını Şehidimiz Kubilay'ı anma törenlerine katılmaya çağırıyorum. İzmir'in Şehitlerine, vatanına nasıl sahip çıktığını herkese gösterelim" dedi.

Güven, şunları söyledi;

"Bugün dahi uzantılarını gördüğümüz, iktidarın göz yumduğu, hatta 15 Temmuz'a kadar işbirliği içinde olduğu zihniyetin 1930 yılında katlederek şehit ettiği cumhuriyet subayımız Kubilay'ı bu yıl yapılacak törenlerle bir kez daha anacağız. Bu seneki törenler, ülkemizin içinde bulunduğu durum, terör belasına verdiğimiz şehitlerimiz sebebiyle çok daha önemli ve anlamlı bir hale geldi. Bu sebeple CHP olarak bu yılki törenlere katılımı çok daha önemsiyoruz. Biz il örgütümüz olarak tüm ilçe başkanlıklarımızla bu törenlere tam kadro katılım sağlayacağız. 23 Aralık Cuma günü saat 09.30'da Menemen Belediyemizin organize edeceği , ve şehir stadı önünden başlayacak olan,Demokrasi ve Laiklik yürüyüşüne katılarak, Şehidimiz Kubilay'a yani Yıldıztepe' ye yürüyeceğiz. Bu yürüyüş son zamanlarda kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi anmak ve onlara minnetimizi göstermek için sessiz bir yürüyüş olacak. Yıldıztepe'deki törenlerin ardından da, yine Menemen belediyemizin, Gölpark tesislerinde gerçekleştireceği, 1'inci Kubilay Kitap Fuarı'na katılım sağlayacağız."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!