CHP'den eğitim sistemine eleştiri

Güncelleme Tarihi:

CHPden eğitim sistemine eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 16:26

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada "Öğretmenlerimizin, sadece Atatürkçü, çağdaş ve modern eğitim vermeye odaklanabilecekleri bir milli eğitim sistemi mümkün. Bu sistem, çok yakında CHP iktidarı ile hayat bulacak ve öğretmenlerimiz hak ettikleri saygınlığa ve çalışma ortamlarına kavuşacaktırlar" dedi.

Haberin Devamı

 

"Cumhuriyetin ilk yıllarında başlatılan milli eğitim seferberliği ile karşılaştırıldığında, Türkiye'nin hali maalesef içler acısıdır. Daha ilkokuldan başlayan ve her yıl tartışmalı olarak değişen müfredat, AKP iktidarının son değişikliğiyle, içinden Atatürk'ün çıkartıldığı, yerine cihat kavramının empoze edilmeye çalışıldığı bir hal almıştır. Bugün hala, TEOG denen ve öğrencilerimizi adeta bir robota çeviren düzenin, yerine getirilen yeni sistemi kimse tam olarak kavrayamamakta, bu sistem 'kervan yolda düzülür' mantığıyla, bir bilinmez olarak, kaderine bırakılmış halde uygulanmaya çalışılmaktadır. Milli eğitim politikası olmayan, kindar - dindar nesil yetiştirme sevdasından, sonunda doğru yolu bularak, Atatürkçülüğe sarılan bu iktidarın, Atatürk sevdasını, hiçbir uygulamasında göremediğimiz gibi, maalesef milli eğitimde de göremiyoruz."

Haberin Devamı

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERE DİKKAT ÇEKTİ

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, öğretmen açığına ve atanamayan öğretlmenlere dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Performans uygulaması, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamaları ve milli eğitimde adam kayırmacılık, torpil ve yandaşlık politikasının, artık yerleşmiş bir uygulama olması,öğretmenlerimizin en büyük sıkıntılarındandır. Zaten 10 binlerce öğretmen açığının bulunduğu bir ülkede, hala atanamayan öğretmenlerin olması, uygulanan politikanın yanlışlığını gözler önüne sermekte. AKP'nin14 yıl boyunca, yurtdışı ve yurtiçinde FETÖ'cü kadrolara bırakması, Atatürkçü ve çağdaş eğitime inanan öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin bu dönemde tasfiye edilmesi, eğitim politikalarının cemaat adı altında faaliyet gösteren bir terör örgütüne bırakılması sonucu, bugün öğretmenlerimiz ve eğitim sistemimizi neredeyse çalışamaz hale getirmiştir. Kaldı ki, bu terör örgütünün darbe girişimi ve yarattığı kaos ortamına, AKP iktidarının OHAL uygulamasındaki hukuk dışı uygulamaları da eklenince,  suçsuz olan binlerce emekçi öğretmenimizde  hem haklarında n, hem işlerinden olmuştur.  Bu iktidar öğretmenlerimizi sadece 24 Kasım'da, süslü sözlerle hatırlamakta, onun dışında tüm uygulamalarıyla öğretmenlerimizi baskı altında, işsiz kalma korkusuyla yalnız bırakmaktadır."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!