CHP'den barış mesajı

Güncelleme Tarihi:

CHPden barış mesajı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 14:29

CHP'den barış mesajı

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Dünya Barış Günü nedeniyle yaptıkları açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yurtta barış dünyada barış" ilkesinin içselleştirilmesini, ülkede buna uygun politika uygulanmasını istedi.
CHP Kadın Kolları 81 ilde aynı anda Dünya Barış Günü açıklaması yaptı. Bu kapsamda CHP İzmir İl Merkezi'nde gerçekleşen Dünya Barış Günü basın toplantısında konuşan İl Başkanı Asuman Ali Güven, Türkiye'nin "Barış" demenin suç olduğu bir dönemden geçtiğini öne sürdü. Barışla ilgili etkinlik yapmanın nerdeyse suç olma noktasına geldiğini belirten Güven "Bunu çözmemiz gerekiyor. Yaşadıklarımızın en temel nedeni Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta barış dünyada barış' politikasına uygun siyaset yapılmamasıdır" dedi.
İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da 'Yurtta barış dünyada barış' ilkesini içselleştirmek gerektiğini, CHP'li kadınlar olarak ellerinden geleni yaptıklarını, önemli olanın ülkeyi idare edenlerin bu ilkeye göre hareket etmeleri olduğunu söyledi. Balcı, 81 ilde okunan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'nin açıklamasını okudu. Balcı, "Biz CHP'li kadınlar ölümün değil yaşamın tarafındayız. Savaşa karşı, barışı, baskı şiddet ve zora karşı, özgürlükleri ve demokrasiyi, yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Dünya barışını tehdit eden her türlü terörü lanetliyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyoruz. Bu yüzden savaşın, ölümlerin, bizi birbirimizden daha uzağa savurmaması için, yaşanacak bir Türkiye için, 'hemen şimdi barış', 'ebediyen barış' diyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun. Yurtta ve dünyada, kalıcı barışa vesile olsun" dedi.
Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!