CHP'de sandık mesaisi

Güncelleme Tarihi:

CHPde sandık mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 17:02

CHP'de sandık mesaisi

Haberin Devamı

CHP İzmir'de altı ilçede kongre yaptı. Bornova ve Ödemiş’te iki aday çıktı. Menderes, Güzelbahçe, Kınık ve Çeşme’de ise mevcut başkanlar tek adayla seçime girdi.

Öte yandan kongre heyecanı yaşayan ilçelerden Bornova’da ise 3 aday başkan seçilebilmek için yarışacak. Mevcut Nevzat Kavalar ve Adnan Hocaoğlu'nun aday olduğu kongrede Osman Koçanalı son anda  adaylıktan çekildi. Evka-4 Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen kongreye CHP PM üyesi Hakkı Süha Okay, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Asuman Ali Güven, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve çok sayıda partili katıldı. Bornova kongresinde divan başkanı PM Üyesi Hakkı Süha Okay seçildi. Kongre için yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle geç başladı. Kongrede oy verme işlemi sona erdi, sayıma geçildi. 

 

Menderes'te ilçe başkanlığına Ahmet Pala tek aday oldu. CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Ednan Arslan'ın divan başkanlığını yaptığı kongrede Pala'nın yönetiminde Gizem Candan, İsa Çetintürk, Fatma Ekicioğlu, Hakan Gök, Turgay Güler, İnan Kılıç, Perihan Kocayurt, Kemal Koç, Özcan Öztürk, Fatma Pala, Ayşe Porsuk, Gürsel Rüzgar, İzzet Sarıkaya, Umut Tuz yer aldı.

CHP Kınık İlçe Kongresi, Kınık Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Kongrede, mevcut başkan İsmail Yılmaz'ın karşısına rakip çıkmadı. 130 delegeden 115'i kongrede sandık başına gitti. Kullanılan oylardan 113'ünü alan Yılmaz, bir dönem daha başkanlığa seçildi. 2 oy ise geçersiz sayıldı. Yılmaz, "Hep birlikte çok çalışarak önce 2019 yerel seçimlerinde, 2014 yılında talihsiz bir şekilde kaybettiğimiz Belediye Başkanlığı'nı partimize geri kazandırıp; aynı yıl içerisinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmak için elimizden gayreti göstereceğiz" dedi. Yılmaz, başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, Olcay Akın, Süreyya Çalı, Orhan Çetin, Cihan Darılmaz, Ahmet Karabulut, Kamil Çetin, İlhan Kırca, Nesrin Nalbant, Tevfik Nalça, Serkan Sara, Musa Tuncel ve Halil Yılmaz'dan oluştu.

Güzelbahçe’de İlçe Başkanı Kazım Çam, Çeşme’de de görevdeki İlçe Başkanı Ekrem Oran güven tazeledi.

Mehmet CANDAN, Cevdet ŞEN / KINIK (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!