CHP sandık başında

Güncelleme Tarihi:

CHP sandık başında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2017 16:17

CHP sandık başında

Haberin Devamı

İZMİR'de hafta sonunu sandık  başında geçiren CHP, sekiz ilçenin 40 mahallesinde delege seçti. Karşıyaka Şemikler'de delege seçimi kavgalı başladı.

Çiğli Ataşehir’de 10 Eylül’de kurulan sandıktan 4 oy fark ile beyaz liste galip gelmiş ancak sandığa gelen itiraz nedeniyle oylama iptal edilmişti. İptali yargıya taşıyan 2 belediye meclisi üyesi ve 2 partili tedbirli ihraç istemiyle disipline gönderilmiş, disiplin süreci ise dün akşam saatlerinde YDK kararı ile sonuçlanmıştı. YDK, Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Avdan ile partililer Ehsan Çam ve Ercan Ulusoy’un tedbirlerini kaldırmış, Belediye Meclis Üyesi Avukat Süleyman Karadağ’ın ise tedbirinin devamı kararı almıştı. Bu nedenle Çiğli Ataşehir Mahallesi'nde oy kullanma süreci olağanüstü güvenlik önlemleri altında başladı. İlçe binasında 3. katta kurulan sandığın yanına oy kullanacak üyeler dışında kimse alınmadı. İl yönetim kurulu üyeleri Şirin Akgül, Çetin Özdemir, İsmail Yüzer ve Okan Karlıdağ sandığın güvenliğini sağlamak ve gözetimini yapmak için ilçede önlemleri aldı. Çiğli ilçe Eski Başkanı Utku Gümrükçü ile birlikte hareket eden Ali Rıza Koçer’in de bulunduğu beyaz listede Behçet Köymen, Vahit Korkut, Semra Aksu, İsmail Arıcı, Mustafa Avdan, Barbaros Kiriş yer alırken  Mavi listede ise İl yöneticileri Niyazi Arslan, Serpil Yıldırım, Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak, meclis üyesi Hüseyin Gündüz gibi isimler yer aldı. Harmandalı'nda oy kullanma alanlarının düzenlenememesi, oy kullanılacak yerin sahibinin "Alan uygun değil" demesi nedeniyle seçim iptal edildi.

Uzlaşmanın sağlandığı Sasalı'da sandığa tek listeyle gidildi. Listede CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İl Eski Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, Sasalı eski Belediye Başkanı Veli Kasap, Aslı Tamtürk, Cemil Musluoğlu, Cemile Koçar, Fatma Çevik, Togun Kara delege oldu.

Bayraklı'da Postacılar ve Yamanlar'da sandık kuruldu. Postacılar Mahallesi delege seçimleri tek listeli olarak başladı. Listede İl Genel Meclisi Eski Üyesi Nurettin Vurucu, ilçe başkan yardımcısı  Necla Ketenci, gibi isimler yer aldı. Karşıyaka Şemikler'de seçim kavgayla başladı. Şemikler dışından gelip ilçe yönetiminin listesine destek veren kişilerle, Şemikler'de muhalif olan liste arasında tartışma çıktı. Eski Disiplin Kurulu Başkanı Necat Yılmaz ile ilçeye yakın olan grup arasında sözlü tartışmayla tansiyon yükseldi. Ardından iki grup arasında itiş kakış yaşandı. Araya girenler olayın büyümesini engelledi.

Mehmet CANDAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!