CHP’nin kökünü kazımak!

CHP’ye kimler oy vermiyor, CHP’ye kimler oy verdirmiyor?

İslamcılar, CHP laiklik ilkesi başta olmak üzere Cumhuriyet devrimlerinden ayrılmadığı ve onları savunduğu için, oy vermiyorlar.

Kürt Milliyetçileri, CHP üniter devleti savunduğu için oy vermiyorlar.

Döne döne aşırı sağın hizmetine giren burjuva kökenli eski solcular (Bir kez daha yazıyorum: Burjuva kökenli eski solcular) İslamcıların ve Kürt milliyetçilerin oyunu alamadığı için CHP ile dalga geçiyorlar.

Laiklik ve üniter devletten ödün vermeyen bir CHP bu iki kesimin oyunu alabilir mi? Yoksa kendi programına ihanet etmekle kalıp avcunu mu yalar? İkincisi olur!

NEDEN OY VERMİYORLAR

İslamcıların ve Kürt milliyetçilerin CHP’yi sevmemeleri kendi açılarından haklı nedenlere dayanıyor. Siyaset gayri meşru olarak etnisite ve dine indirgenmiş ise, bu etnisite ve din bir yabancı’ya, bir öteki’ne neden oy versin? Ey yetersiz ve yeteneksiz toplum ve siyaset bilimcileri, kim kimi yabancılaştırıyor, kim kimi ötekileştiriyor? Aranızda Türkiye İşçi Partisi’ni bilenler ve hatırlayanlar var mı, TİP neden kapatıldı?

Peki İslamcı ve Kürt milliyetçisi olmayan seçmenin önemli bir bölümü neden CHP’ye oy vermiyor? Yani Aleviler, işçiler, köylüler, memurlar, türlü çeşitli kadınlar?

(Bu arada, ayrı ve bağımsız bir bölümde inceleyeceğim tarikat gerçeğini kavramaya ön hazırlık olmak üzere: "Tarikat Sapmadır, Sivil Toplum Örgütü Değildir" (26.09.06); "Tarikatlar ve Devrim Yasaları" (27.09.06); "Tarikatların kan davasının nedeni" (29.09.06); "1950’den bu yana tarikatların intikamı" (30.09.06); "Demokrasinin önündeki engel: Tarikatlar" (01.10.06) başlıklı yazılarımı Hürriyet arşivinden ya da "Hürriyetim"in "Özdemir İnce’nin tüm yazıları" bölümünden okuyabilirsiniz.)

CIA ŞEFİNİN RAPORU

Mark Mackinnon’un "Renkli Devrimlerin Sırrı: Yeni Soğuk Savaş" (Destek Yayınları) adlı kitabını okumuş muydunuz? Orada adı geçen ve ABD Federal hükümeti, Pentagon, CIA tarafından desteklenen bütün STÖ’ler: Freedom House (Özgürlükler Evi), IRI, NDI, NED, George Soros ve Açık Toplum Enstitüsü. Bunlar CHP’yi düşman sayarlar!

Şimdi elimizin altında olan-biteni iyice anlamamızı sağlayacak usta işi bir kitap var: Yılmaz Polat’ın "CIA’nın Muteber Adamı" (Ulus Dağı Yayınları).

"CIA’nın Muteber Adamı" = Graham Fuller! CIA ajanı, Ilımlı İslamcı Graham Fuller!

CIA’nın Türkiye istasyon şefi Graham Fuller Pentagon hesabına yıllar önce "Türkiye’nin İslam Köktendinciliğinin Geleceği (The prospects for Islamic Fundementalism in Turkey)" adlı 90 sayfalık bir rapor hazırlamıştı. Bu raporun mimarlarından biri de Profesör Sabri Sayarı (Boğaziçi Üniversitesi. Georgetown Üniversitesi, RAND Corporation, Heath Lowry, Sabancı Üniversitesi) idi.

Graham Fuller’in ılımlı İslam’dan nemalanacak Amerikan çıkarları (s. 1-6) listesini ayrıntısıyla okuduğunuz zaman programın önündeki en büyük engelin CHP olduğunu anlayacaksınız.

ABD ÇIKARLARININ HEDEFİ

CHP 12 Mart’tan bu yana ABD çıkarlarının hedefinde bulunuyor. Bu ABD Türkiye’de CHP karşıtı 5. kol yaratmaz mı? "Baykal gitmezse CHP’ye oy vermem!" bataklığına insanları CIA’nın ürettiği 5. koldan başka kim sokabilir!
Yazarın Tüm Yazıları