CHP milletvekillerinden ilçe turu

Güncelleme Tarihi:

CHP milletvekillerinden ilçe turu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2017 12:34

CHP milletvekillerinden ilçe turu

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - CHP Samsun Milletvekilleri Hayati Tekin ve Kemal Zeybek, 8 ilçede partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.

CHP Milletvekilleri Hayati Tekin ve Kemal Zeybek, bayramın 2 ve 3'üncü günlerinde İlkadım, Atakum, Canik, Tekkeköy, Yakakent, Alaçam, Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde partililerle ve halkla bayramlaştı. Her 2 milletvekili de yaptıkları açıklamalarda, adalet vurgusu yaparak, Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) eleştirdi.
Kurban Bayramı'nın dini özelliğinin yanısıra yüzyıllar öncesine dayanan bir gelenek olduğuna da dikkati çeken milletvekilleri, "Kurban keserek değerlerimize bağlı kalıyor, bir araya geliyor, paylaşıyoruz. Tüm ülkede bir sosyal dayanışma hakim. Bunun daimi olması en büyük temennimiz" dedi. 
Türkiye'de adalet kavramının büyük darbe aldığını söyleyen CHP Milletvekili Kemal Zeybek, "20 Temmuz 2016 tarihi çok önemli. Ogün ilan edilen Olağanüstü Hal(OHAL) ile TBMM bypass edildi, adeta devre dışı bırakıldı. KHK'lerle yasalar çıkartılarak, yönetimler oluşturularak kurucu meclisin yahmış olduğu anayasa bertaraf edilecek şekilde kanunlar çıkartıldı. OHAL normalde terör örgütü için çıkartıldı ancak bu amacından uzaklaştırıldı, tarımdan eğitime, sağlıktan iç işlerine kadar her şey KHK'lerle düzenlenmeye başladı. Tarımla, çevre düzenlemesiyle KHK'nin ne alakası var?" dedi.
Yaptıkları ilçe turlarında halkla buluştuklarını dile getiren Hayati Tekin ise, "Halkımız gergin ve huzursuz. Adalete olan güven sarsılmış durumda" diye konuştu. Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlatmış olduğu Adalet Yürüyüşü'nün her kesimden kabul gördüğünü gözlemlediklerini de sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!