CHP Kıdem Tazminatı Çalıştayı düzenliyor

Güncelleme Tarihi:

CHP Kıdem Tazminatı Çalıştayı düzenliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 15:21

CHP Kıdem Tazminatı Çalıştayı düzenliyor

Haberin Devamı

Mikail PELİT/ MALATYA, (DHA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin Ankara'da Kıdem Tazminatı Çalıştayı düzenleyeceğini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, partisinin Malatya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile partililer katıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın ertelenmesi ve partisinin 5 Haziran Pazartesi günü Ankara’da düzenleyeceği ‘Kıdem Tazminatı Çalıştayı’ hakkında bilgi veren Ağbaba, "Bir kez daha bizi haklı çıkardılar. 2012'de çıkarılan ve geçen sene yürürlüğe girmesi gereken İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nı şimdi 3'üncü kez erteliyorlar. Bu sefer öyle 1 yıl da değil, 2020'ye kadar erteliyorlar. 2019 seçimlerinin de ertesine” dedi. Ertelemenin 5 milyon çalışanı doğrudan etkilediğini belirten Ağbaba şöyle devam etti:
“Bu 5 milyon insanımızın hayatı, ne yazık ki AKP'nin umurunda değil. İş kazalarını ve cinayetlerini önlemek için 50'den az işçi çalıştıran işverenle verilecek eğitimi öteledikçe öteliyorlar. 2020'ye kadar, bu 5 milyon çalışandan iş cinayetine kurban gideceklerin vebali AKP'li bakanların ve milletvekillerinin boynundadır. Türkiye'de ortalama her gün 5 emekçi iş cinayetlerinde hayatını kaybediyor. 2016 yılında 1970 emekçi iş cinayetlerine kurban gitti. Her yıl bir kasaba büyüklüğünde insanımızı önlenebilir kazalarda kaybediyoruz. İş cinayetlerine kurban verilenlerden 56 sı daha 18 yaşını görmemiş çocuklarımız.”
ÇALIŞTAY
Çalıştay hakkındanda bilgiler veren CHP’li Ağbaba, “Hükümetin ısıtıp ısıtıp gündeme getirdiği ve emekçilerin kazanılmış haklarını gasp etmeye yönelik yeni bir plan yeniden gündemde. Kıdem tazminatının fona devredilmesi planı, son süreçte daha da yüksek sesle konuşulur hale geldi” diye konuştu. AKP'nin işçilerin sandıkta vereceği tepkiden korkarak ve bu planı 16 Nisan sonrasına bıraktığını ifade eden Ağbaba, "Cumhuriyet Halk Partisi, “Emek en yüce değerdir” ilkesini benimsemiş bir partidir. Bu nedenle CHP, emekçilerin kazanılmış haklarının tırpanlanmasına, gasp edilmesine ve tamamen ortadan kaldırılmasına karşıdır. Böyle bir süreçte, tarafların düşüncelerini ifade edebilecekleri bir ortam sağlamak amacıyla CHP Emek Büroları olarak 5 Haziran Pazartesi günü bir “Kıdem Tazminatı Çalıştayı” düzenleyeceğiz” dedi.
Ağbaba Kıdem Tazminatı Çalıştayı'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Türk-İş, DİSK, Hak-İş Genel Başkanları ve akademislerin katılacağını, 55 kurumun temsil edileceğini söyledi. Ağbaba, “Bu çalıştaydan çıkacak sonucu Çalışma Bakanı aracılığıyla hükümete ileteceğiz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!