CHP İl Başkanı Özyiğit Yeniden Aday

Güncelleme Tarihi:

CHP İl Başkanı Özyiğit Yeniden Aday
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 14:11

CHP MERSİN İL BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, ÖNÜMÜZDEKİ CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK MERSİN İL KONGRESİ’NDE İL BAŞKANLIĞINA YENİDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, önümüzdeki cumartesi günü yapılacak Mersin İl Kongresi’nde il başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı.
CHP Mersin İl Kongresi 26 Aralık 2015 Cumartesi günü yapılacak. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek kongre öncesinde adaylar da ortaya çıkmaya başladı. Eski il başkanlarından Bora Yorulmaz’ın geçtiğimiz hafta adaylığını açıklamasının ardından, bugün de mevcut İl Başkanı Özyiğit, yeniden aday olduğunu ilan etti. Özyiğit’in, il binası önünde yaptığı açıklamaya, bazı il yöneticilerinin yanı sıra Mezitli, Toroslar Yenişehir, Silifke ve Bozyazı ilçe başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları, bazı eski il ve ilçe başkanları ile bazı milletvekili adayları da katılarak Özyiğit’e destek verdi.
Kürsüden kendisini destekleyen partilileri selamlayan Özyiğit, 2019 yerel ve genel seçimlerinde iktidar olmak, yerel yönetimlerin halkla kucaklaşması, Mersin ve ilçelerinin her sokağında CHP’nin halkla iç içe olması, halkın sesi olmak, parti içi çekişmeleri dostluğa ve ortak güce dönüştürmek, parti içi demokrasinin sürekliliği, temsilde adaletin uygulanması, Mersin’in her türlü sorunuyla mücadele etmek ve CHP’yi Mersin’de yeniden birinci parti yapmak için yeniden il başkanlığına aday olduğunu söyledi.
“ORTAK AKILLA HAREKET ETTİK, ETMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ”
2014 yerel seçimini kaybetmenin CHP’de ve partililerde psikolojik ve siyasal anlamda bir çöküntü oluşturduğunu vurgulayan Özyiğit, partinin bu durumundan, şimdi olduğu gibi yine birilerinin için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Atamayla göreve geldiğini ve 6 Aralık 2014’te yapılan seçimde il başkanı seçildiğini anımsatan Özyiğit, geçen 1 yılda parti bütünlüğünü, parti yoldaşlığını ve partili olma bilincini en üste çıkarmak için çalışmalar yaptığını dile getirdi. Bu süreçte bazı engellemeler ve sıkıntılarla karşılaşmasına rağmen, kendisine verilen destek ve emekle 7 Haziran’da birinci parti, 1 Kasım’da ise 4 milletvekili çıkardıklarını kaydetti. Özyiğit, “Bu kentte CHP tekrar dirildi ve ‘siyasetin belirleyicisiyim’ dedi. Bütün bunlar, kendini değil, kentini ve partisini düşünen partili yoldaşlarımın anlayışının sonucudur. Bugün Türkiye’de milletvekili sayısını artıran 3 ilden, başarılı olan 10 ilden biriysek sizlerin sayesindedir. Eleştiriye ve özeleştiriye her zaman açığız. Siyasetin mantığı bazı sınırları zorlamak değildir, doğrulara, aklın yoluna göre hareket etmektir. Biz, ortak akılla hareket ettik ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.
“YANLIŞLARIMIZIN, EKSİKLERİMİZİN HESABINI VERMEK İÇİN DE ADAYIZ”
Geçen bir yılda ekibiyle birlikte ortaya koyduğu çalışmaları anlatan Özyiğit, parti içi demokraside eksik, yanlış gördüklerini dile getirdiklerini belirterek, “Yanlışlarımız, eksiklerimiz olmuştur. Bunların hesabını vermek için de adayız. Özeleştirimizi yapmak için de adayız. Kendimize değil, kentimize ve ülkemize hizmet için siyasetteyiz. Siyaset bizim için bir koltuk sevdası değil, ülke için, vatan için, halkımız için gönüllü, fedakarca mücadele alanıdır. Verilen emek kadınlarımız, gençlerim ve çocuklarımızın geleceği içindir. Hiçbir kurum ve kişi partimizin örgütsel bütünlüğünün üstünde değildir” diye konuştu.
Aday olmak isteyen her üyenin parti ve kendisi için değerli olduğunu da vurgulayan Özyiğit, ancak üyenin ve delegenin iradesi ile tercihinin kendileri için bundan değerli olduğunu söyledi. Genelde ve yerelde her zaman önseçim olacağının altını çizen Özyiğit, sözlerini şöyle tamamladı: “Tekrar mücadeleye ve hizmete devam etmeye, bunun için 2019’da yerelde, genelde iktidar olmak, toplumun her kesimi ile birebir ilişki kurarak CHP’nin gücünü ve kucaklayıcı anlayışını hayata geçirmek için yeniden Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına sizlerin desteği ve önerilerinizle adayım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!