CHP İl Başkanı Güven'den örgüte mesaj

Güncelleme Tarihi:

CHP İl Başkanı Güvenden örgüte mesaj
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 12:18

CHP İl Başkanı Güven'den örgüte mesaj

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, gündeme ve CHP İzmir'deki yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bir televizyon kanalının ana haber bültenine konuk ololan ve sözlerine art arda yaşanan terör olaylarına değinerek başlayan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "İki gündür içimiz yanıyor. Arka arkaya yaşadığımız terör saldırılarında polislerimiz ve askerlerimiz şehit olurken, sivil vatandaşlarımızda hayatlarını kaybetti. Tüm şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu hain saldırılar birliğimizi, cumhuriyetimizi hedef alıyor ama bu canilere pabuç bırakmayacağız. İnadına barış, birlik ve kardeşlik demeye devam edeceğiz" dedi.
"DEDİKODU VE SÖYLENTİLER ARTIK BİTMİŞTİR"
İl Başkanı Güven, kendisine CHP İzmir İl Başkanlığı yönetimine duydukları güven için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür edip, sürece ve bundan sonraki çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamalarda ise şunları söyledi:
"Şimdi tüm örgütlerimizle birlik içinde bu partiyi daha iyi yerlere taşımaya çalışacağız. Ben 30 ilçe başkanımı da seviyorum ve hepsine güveniyorum. Belediye başkanlarımızda benim kardeşim, arkadaşım. 2 günde 14 Şehit verdik. Bu ortamda parti içi çekişme, yapacağımız son şeydir. Bizden beklenti Türkiye'nin bu sorunlarını çözmemizdir. Bu yolda, 24 Ağustos'ta ilk ilçe başkanları toplantımızı yapacak, ilçe başkanlarımızla her zaman olduğu gibi uyum içinde, bir yol haritası belirleyerek zaman kaybetmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Partimizde il yönetimi, imza toplama, kongre benzeri söylentilerde, dedikodularda bugün itibariyle bitmiştir. Zaten bunların aslı yoktur ve bende inanmamıştım. Biz CHP içinde birlik beraberliği güçlendirebilirsek İzmir'imize ve ülkemize çok büyük hizmetler yapmaya devam ederiz. Bu kapasiteye sahibiz. Benim görevim sevecen ve babacan olmaktır. Tüm partililerimi seviyor ve kucaklıyorum. Tüm ilçe başkanlarım özveriyle ve fedakarca çalışıyor. Elbette bazı konularda söz hakları vardır. Bunu anlayışla karşılıyorum ama bu artık geride kalmıştır."
"LİYAKAT OLMAZSA OLMAZIMIZDIR"
Diğer siyasi partilerde nasıl bir ilişki içinde olacağına ilişin bir soruyu yanıtlayan Asuman Ali Güven, "Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerle uyum içinde olmaya gayret göstereceklerini belirterek “Siyasi ilişkiler gündemle yakından ilişkilidir. Bu ülkede belli örgütlerden dolayı devlet büyük zarar gördü. Bu örgütlere zamanında göz yumularak büyük hatalar yapıldı. Şimdi devletin temizlenmesi ve yeniden yapılanması konusunda hepimize görevler düşüyor. Liyakat olmazsa olmazımızdır. Emniyetin, Ordunun, Milli Eğitimin ve tüm devlet kurumlarının bu liyakate göre yapılandırılması gerekmektedir. Bir daha darbe, paralel terör örgütleri istenmiyorsa buna uyulmak zorundadır. Parlamentoda dört siyasi parti var. Biz devletimizin, milletimizin ve cumhuriyetimizin çıkarları için bu partilerle her zaman görüşeceğiz. Ama bir yandan da hedeflerimiz var. CHP olarak bu ülkeyi yönetmek ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakan yapmak istiyoruz. İzmir'de 30 ilçe ve Büyükşehir belediyesinde iktidar olmak, yerelde iktidarımızı büyütmek istiyoruz. Bu yolda tüm partililerimize ihtiyacımız var. Tüm örgütümü bu yolda katkı koymaya, birlikte çalışmaya davet ediyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!