CHP Hakkari il Başkanı Karahanlı'dan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na teşekkür

Güncelleme Tarihi:

CHP Hakkari il Başkanı Karahanlıdan Genel Başkan Kılıçdaroğluna teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 19:43

CHP Hakkari il Başkanı Karahanlı'dan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na teşekkür

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA) - CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı, Hakkari'nin il statüsünde kalabilmesi için büyük çaba gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdağoğlu ve emeği geçen diğer siyasi parti mensuplarına teşekkür etti.
CHP il binasında basın toplantısı düzenleyen Aytekin Karahanlı, ilk defa Türkiye Cumhuriyeti döneminde partiler arasında dayanışma, sağduyu, hoşgörü, saygı ve örnek olacak bir dayanışma yaşandığını söyledi. Karahanlı, Hakkar'nin çok kadim bir kent olduğunu ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek şöyle konuştu:
"Ne yazık ki şimdiki mevcut hükümetimiz tarafından 2010 yılından Hakkari ile ilgili bir proje sergilendi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesine taşıma ile ilgili hükümetin bir çalışması oldu ve bu çalışmalar sonunda sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız tarafından da dile getirildi ve Hakkari’nin Yüksekova taşınması konuları ele alınması ile birlikte bizde mücadele etmeye başladık. Çünkü yaşayıp doğduğumuz bir yerdir anılarımız vardır. Bir ilçe il olabilir. Ancak bir il ilçe olamaz. Çünkü verilen bir hak geri alınamaz. Biz bundan 3 ay öncesinden CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştük. Sayın Genel Başkanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda genel başkanımız henüz böyle bir konu meclise gelmedi geldiği taktirde Hakkari için ellerinde geleni yapmaya hazır olduklarını söylemişti. Genel Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!