CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 13:33

- "Türkiye'nin geçmişteki ağırlığı olsaydı İsrail Mescid-i Aksa'ya girmeye cesaret edemezdi"

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye'nin geçmişteki ağırlığı olsaydı İsrail Mescid-i Aksa'ya girmeye cesaret edemezdi" dedi.

Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Ermenek'teki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Tezcan Gökçe'nin babası Recep Gökçe'nin cenaze törenindeki fotoğrafını göstererek "Türkiye'nin özetinin bu fotoğraf" olduğunu söyledi.

Ağbaba, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) lise ve ön lisans mezunu 1 milyon 828 bin 28 kişinin sınava girdiğini ve bu öğrencilerden 40 lira alındığını ancak işe alınacak kişi sayısının 11 olduğunu belirterek, "Aday başına 40 lira alındı. Bakın bu rakam çok önemli bir rakam. Bu rakamla en az belki 200 kişiyi 10 yıl çalıştırabilirsiniz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Adli Tıp Kurumu'nun 17 Aralık sürecinde ortaya çıkan tapeleri inceleyip açıklama yaptığını ifade eden Ağbaba, "Adli Tıp Kurumu 17 ve 25 Aralık'taki verilen tapelerin dinleme kayıtlarını inceledi ve karar verdi. Montaj olmadığını, ekleme ve çıkarma olmadığını Türkiye'ye ilan etti. Tabi bu konuda hem hükümetin hem savcının ne diyeceğini çok merak ediyoruz biz" dedi.

Ağbaba, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısında hükümetin sadece kınamakla yetindiğini, bunu da yeterli olmadığını söyledi.

Türkiye'nin eskisi gibi bölgede güç sahibi olmadığını öne süren Ağbaba, "Yine geçtiğimiz günlerde İsrail'in yaptığı saldırıları hem hükümet hem de bakanlar kınadı. Türkiye'nin geçmişteki ağırlığı olsaydı İsrail Mescid-i Aksa'ya girmeye cesaret edemezdi. Mescid-i Aksa'ya eğer İsrail askerleri giriyorsa bunun günahı da AKP'nin boynunadır. Bölgede maalesef hiçbir ağırlığı kalmamıştır ve maalesef bölgede Türkiye ciddiye alınmayan, ilişki kurulmayan bir ülke konumundadır" ifadesini kullandı.

Irak'ta Türkmen kimliğinin yok edilmeye çalışıldığını belirten Ağbaba, "Toplam 3 milyona varan Türkmen kimliği, Türkmen darmadağın edilmiş. Son olarak Telafer'de ki 200 bine yakın Türkmen Necef'e, Kerbela'ya göç etmiş" dedi.

Ağbaba, CHP'nin hiç kimseyi ayırmadan yardım yaptığını, bundan sonra da yerel yönetimler olarak bu yardımlara devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Veli Ağbaba, AK Parti'nin milli eğitime bağlı okullara kendisine yakın sendikada görev yapanları müdür olarak atadığını iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!