CHP Denizli'de 93'üncü yıl coşkusu

Güncelleme Tarihi:

CHP Denizlide 93üncü yıl coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 13:59

CHP Denizli'de 93'üncü yıl coşkusu

Haberin Devamı

CHP Denizli İl ve İlçe yönetimleri, partinin kuruşunun 93'üncü yıldönümünü törenle kutladı. İl Başkanlığı'ndan Valilik önüne kadar yürüyen CHP'liler, burada Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu. CHP İl Başkanı Teoman Sancar, "Bundan 93 yıl önce kurulan ve Türkiye'de çağdaşlığın, özgürlüğün, hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin yılmaz savunucusu olan partimizin kuruluş yıldönümünü ilk günkü heyecan ve gururla kutluyoruz" dedi.
CHP'nin 93'üncü kuruluş yıldönümü kutlama törenine; CHP Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı, CHP eski Genel Sekreteri ve eski Denizli Milletvekili Adnan Keskin, İl Başkanı Teoman Sancar, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. Törene katılanlar İl Başkanlığı'ndan Gazi Bulvarı'nı takiben Denizli Valiliği'ne kadar yürüdü. Valilik önündeki törende İl Başkanı Teoman Sancar ve milletvekilleri birlikte Atatürk Anıtı önüne çelenk koydu, İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu.
Törende konuşan CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, 93. yıldönümünü kutlamanın gurunu yaşadıklarını belirtti. Ülkenin son yıllarda bölgenin sorunlu ülkelerinden birisi haline geldiğini belirten Sancar, "Şehit haberinin gelmediği, acıların dinmediği, gözyaşlarının bitmediği gün yaşanmamaktadır. İnsanlarımız evinden sokağa çıkıp, gezecek cesareti bulamamakta, karanlık ve karamsar günlerin ne gün biteceğini endişe ile beklemektedir. Ne evladını askere gönderen ana baba ne de evladını okumaya gönderen ana baba huzurludur. İşte bugün emperyalizmin temsilcisi rolünü üstlenenler Türkiye'yi hızla bir çıkmazın içine sürüklemektedirler. Yurtta sulh, cihanda sulh felsefesini benimseyen tüm Cumhuriyet Halk Partililer bu kötü gidişe mutlaka 'dur' diyecek ve dünde olduğu gibi bugün de yaşanan bu girdabı birlik ve beraberlik içinde çözecek ve aydınlık yarınlara kavuşmak üzere çıktığımız bu ulvi yolda Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleri bizlerin de ilkesi ve duruşu olacaktır" diye konuştu. Tören Sancar'ın konuşmasıyla sona erdi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!