CHP’de önseçim günü

Güncelleme Tarihi:

CHP’de önseçim günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2015 01:13

CHP, bugün sandık başına giderek milletvekili aday adaylarını oylayacak. 1. bölgede 86, 2. bölgede ise 53 aday adayı ‘aday’ olabilmek için yarışıyor.

Haberin Devamı

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekilli adayı olabilmek için CHP’nin aday adayları, bugün yapılacak önseçimlerde yarışacak. 1. bölgede 86 aday adayının, 2. bölgede 53 aday adayının yarışacağı önseçimde iki bölgede toplam 72 bin 453 üye oy kullanacak. 1. bölgede oy kullanacak üyeler en az 7, en fazla 14 aday adayı için, 2. bölgede oy kullanacak üyeler de en az 6 en fazla 12 aday adayı için oy verebilecek. Oy kullanımı 08.00-17.00 arasında gerçekleşecek.

ÖNDER SAV MERAKI

CHP’nin oy deposu Çankaya’nın da bulunduğu birinci bölgede kıyasıya rekabet dikkat çekiyor. Önseçime giren isimler arasında kaç oy alacağı merak edilen isimlerin başında eski genel sekreter Önder Sav geliyor. Deniz Baykal’ın genel başkan olduğu dönemde parti örgütüne hakimiyeti tartışmasız olan Sav’ın ön seçimden çıkabilmek için yoğun bir çalışma yürüttüğü ifade ediliyor.

Haberin Devamı

ESKİ BAŞLAR DA VAR

Ön seçime girecek isimler arasında milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Durdu Özbolat’ın yanı sıra eski Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, ön seçim için istifa eden İl Başkanı Necati Yılmaz ile eski Çankaya Belediye başkanları Bülent Tanık ve Haydar Yılmaz da bulunuyor. CHP’de,14 milletvekili çıkaran ikinci bölgede de yoğun bir propaganda dönemi yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!