CHP Çeşme'de Ekrem Oran 3'üncü kez başkan

Güncelleme Tarihi:

CHP Çeşmede Ekrem Oran 3üncü kez başkan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 10:40

CHP Çeşme'de Ekrem Oran 3'üncü kez başkan

Haberin Devamı

İZMİR'de CHP Çeşme Olağan İlçe Başkanlığı Kongresi'nde mevcut başkan Ekrem Oran, tek listeyle girdiği seçimde 3'üncü kez güven tazeledi.

CHP Çeşme İlçe Olağan Kongresi'ne, CHP İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Musa Çam ve Tacettin Bayır, Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Yıldız ve Metin Güler, CHP İzmir eski Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, Alaçatı eski Belediye Başkanı Remzi Özen, CHP eski İlçe Başkanı Halil Saatli, kongre delegeleri ve partililer katıldı. Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede, Divan Başkanlığı'na CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan seçildi. Bakan, "Türkiye'nin bu iktidar ile izlediği dış politika, tamamen Müslüman Kardeşler çizgisindedir. Türkiye'nin geleneksel dış politikası, ihtiyat, denge ve barış üzerine kurulmuş bir dış politikadır. Şu an bakıyoruz, dünyada dostu kalmamış, itibarı kalmamış bir ülke durumundayız. Bugün ortaya serilen yolsuzluklar, aysbergin görünen bir parçasıdır. Ortalığa daha neler saçılacak" diye konuştu.

"SEÇİM KURULU MÜDÜRLERİNİ EMEKLİ ETMEK İSTEDİLER"

Milletvekili Musa Çam ise konuşmasında Cumhuriyet'in yüzüncü yılında rejimi değiştirmeye çalışan bir iktidarla karşı karşıya olunduğunu ifade ederek, "Bu düşüncelerini aleni bir şekilde de ifade ediyorlar. Geçtiğimiz hafta Yüksek Seçim Kurulu Teşkilat Yasası Parlamento'da görüşülmeye başladı. Komisyona üç tane temel madde getirdiler. Bunlardan bir tanesi; kamu görevlilerinden birisi sandık kurulları başkanı olarak görevlendiriliyor. Bir diğer değişiklik de, siyasi partilerin gösterdiği sandık müşahitlerinin dışında 'sivil oy ve ötesi' gibi gönüllülerden oluşan binlerce müşahit vardı. Bunlardan rahatsız oldular. Siyasi partiler, 2'den fazla müşahit bildirmeyecek, Seçim Kurulu da fotoğraflı kimlik çıkaracak. Üçüncüsü de; Seçim Kurulu Müdürleri'nin tamamını emekli etmek, onların yerine yeni seçim müdürleri atamak istediler. O seçim müdürlüklerine kimlerin atanacağını çok iyi biliyorsunuz. Bu, komisyondaki arkadaşlarımızın itirazları sonucunda geri çekildi. Ama seçime giderken, Seçim Kanunu'nda yapacakları değişiklikle bizleri böyle bir tehlikenin beklediğini hepimizin görmesi gerekiyor" dedi.

"TOKİ ARSALARI 1 EMSALLE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR"

Belediye Başkanı Dalgıç, TOKİ arsalarının peşkeş çekildiğini öne sürerek şöyle dedi:

"Çeşme'de konut gerekli mi? Gerekli. Dar gelirliye konut gerekli mi? Evet gerekli. Bunu mikrofonlardan bağırarak söyledik. Ama TOKİ'de bu kadar ahlaksızca iş yapılacağını bilmiyorduk. 410 dönüm yer ayırıp, bunun 140 dönümüne konut yapıp, kalan 270 dönümünü, 1 emsalle imar durumunu değiştirip bazı kişilere satacağını biz de öngöremedik. 410 dönüme, 1 emsal imar verilmiştir. 140 dönümüne 1027 konut yapılmıştır. Sokaklarda, 'kat sayısı düştü, 47 vatandaşa ev veremedik' diyen bu düşünce, kalan 270 dönümünü, bugün, o emsal değeri ile özel sektöre satmaktadır. Bugüne kadar da o bölgede 15 kişiye 67 bin metrekare yer satılmıştır. Reisdere'deki mülkiyet sahibi, 0,15 dediğimiz, yüzde 15 tabanda yapılanma, iki kat bina yaparken, TOKİ'nin sattığı yerlerde 1 emsalle 4 kat yapılabilmektedir. TOKİ arsaları peşkeş çekilmiştir."

EKREM ORAN, 140 OYUN TAMAMINI ALDI

Kongrede, seçimlerin blok liste yapılması da oybirliği ile kabul edilirken, Ekrem Oran, 148 delegenin imzaladığı önerge ile İlçe Başkanlığı'na aday gösterildi. Yapılan seçimlere 140 üye katılırken, Ekrem Oran 140 oy alarak İlçe Başkanlığı'na üçüncü kez seçildi. Seçimler sonucunda yeni Yönetim Kurulu'na; Necibe Albayrak, Mehmet Aksu, Zarife Büyüksomalı, Özay Dinç, Hasan Karakurt, Kadri Karataş, Sait Kavasoğulları, Ayşe Kırındı, Ömer Önal, Mustafa Öztürk, Seher Timuçin ve Soner Varhan seçildiler. Üst Kurul Delegeliği'ne ise Ekrem Oran, Muhittin Dalgıç, İbrahim Yüncü, Ahmet Özen, Zafer Kandemir, Banu Ayhan ve Gökçe Tunar seçildi.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!