CHP: 15 Temmuz öngörülen, önlenmeyen ve sonuçları kullanılan kontrollü darbe (3)  

Güncelleme Tarihi:

CHP: 15 Temmuz öngörülen, önlenmeyen ve sonuçları kullanılan kontrollü darbe (3)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 17:07

CHP: 15 Temmuz öngörülen, önlenmeyen ve sonuçları kullanılan kontrollü darbe (3)  

Haberin Devamı

ERDOĞDU: DARBENİN SİYASİ AYAĞI AKP'DİR

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, darbenin siyasi ayağına ilişkin soruya "Darbenin siyasi ayağı AKP'dir" diye yanıt verdi.
CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, hazırladıkları muhalefet şerhiyle komisyonun görevini tamamladığını belirterek, "Darbe komisyonu görevini bu raporla tamamlamıştır. Komisyon kurulduğu günden bugüne geçen 11 ay boyunca yapması gerekenleri CHP tek başına yapmış ve darbe girişimini fırsata çeviren iktidarın niyetlerini ifşa etmiştir" dedi. 

TANRIKULU: DARBE GİRİŞİMİ KIRMIZI PAZARTESİ GİBİ KIRMIZI CUMA
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise darbe girişimini Gabriel Garcia Marquez'in 'Kırmızı Pazartesi' kitabına benzeterek, "Darbe girişimi Kırmızı Pazartesi gibi Kırmızı Cuma. Her şey önceden biliniyordu ama önlenmedi" diye konuştu. 

ÇIRAY: 'ALLAH'IN LÜTFU' İLE KASIT 15 TEMMUZ'UN 'TEK ADAM DEVLETİ'NE ULAŞTIRILMLASINI HIZLANDIRMASIYMIŞ
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da darbe girişimi için 'Allah'ın lütfu' dendiğini anımsatarak, şunları söyledi: 
"Dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan daha 16 Temmuz sabahı  15 Temmuz'u 'Allah'ın büyük lütfu" diye nitelediğinde şaşkınlık yaşandı. Nasıl oluyordu da hiçbir darbede olmadığı şekilde 249 şehide mal olan bu kalkışma ve işgal girişimi 'Allah'ın lütfu' oluyordu.  Meğer 'Allah'ın büyük lütfu' ile kasıt, 15 Temmuz'un 'Tek adam devleti'ne ulaşılmasını hızlandıracak bir katalizör olarak görülmesindenmiş. Daha açık bir deyişle 15 Temmuz FETÖ Darbesi'nin 'bir büyük lütuf' olabilmesi yarı karanlıkta bırakılmasına bağlıydı. Bunun en büyük kanıtı Sayın Genelkurmay Başkanı ve Sayın MİT müsteşarının Komisyon'a gelmelerinin siyasi irade tarafından engellenmesi"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!