Chiappini'den şok istifa

Güncelleme Tarihi:

Chiappiniden şok istifa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2010 12:04

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Alessandro Chiappini, Avrupa Ligi üçüncülüğünü kabullenemedi ve görevinden istifa etti.

TVF Başkent Salonu'nda dün sona eren Avrupa Ligi Finalleri'nde, yarı finalde Bulgaristan'a 3-2 yenilerek büyük hayal kırıklığı yaratan ve final şansını kaybeden (A) Milli Takım, dün üçüncülük maçında İsrail'i 3-0 yenerek lig üçüncüsü oldu. Bulgaristan karşısında 2-0 geriye düştüğü maçta durumu 2-2'ye getiren ve tie-break setinde 12-6 önde götürdüğü seti 15-13 kaybederek herkesi şok eden (A) Milli Takım, böylece hem final şansını hem de Dünya Grand Prix finallerine doğrudan katılma hakkı kazanma fırsatını kaçırmıştı.

Gelişmelerin ardından bugün saat 02.00 sularında Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ile bir görüşme yapan İtalyan antrenör, görüşmenin ardından istifasını sundu ve ülkesine döndü.

Karabıyık ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Alessandro'nun kötü bir antrenör olduğunu düşünmüyorum, ancak hataları olmuş olabilir. Geçen 3 sene zarfında takımımıza ciddi katkıları olan Alessandro'ya bugüne kadarki çalışmaları için teşekkür ediyor, bundan sonraki antrenörlük hayatında başarılar diliyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!